Terug naar overzicht

600.000 bezoekers, een succes!

Op zondag 2 oktober verwelkomden meer dan 300 Belgische bedrijven het grote publiek op de 26ste editie van Voka Open Bedrijvendag. Meer dan 600.000 bezoekers namen nieuwsgierig een kijkje achter de schermen.

Er werden naar goede gewoonte technische snufjes gedemonstreerd, jobs uitgeprobeerd, hapjes geproefd en weetjes verzameld. “Voka Open Bedrijvendag was opnieuw een feestdag voor het ondernemerschap” vatte Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka, correct samen. Over het hele land waren duizenden mensen op de been om te proeven van het leuke activiteitenaanbod van de deelnemende bedrijven. Enkele hoogtepunten: 

  • Koning Filip bezocht Noordzee Drones in Zeebrugge, samen met prins Emmanuel en prinses Elisabeth. Samen kregen ze een uitgebreide initiatie en ze leerden ook zelf een drone besturen.
  • Bio Bakkerij De Trog in Ieper onthulde een nieuwe telg in hun productaanbod: Troggeling bier. De bezoekers konden proeven uit drie varianten en hun favoriet nomineren. De variant die de meeste harten verovert, wordt op de markt gebracht.
  • Bij Sleep Design in Lommel werd het wereldrecord van de hoogste matrassenstapel ("Tallest Stack of Matrasses") gebroken. Het vorige record van 5,20 meter in de hoogte gestapelde matrassen werd door de gezamenlijke inzet van medewerkers en bezoekers met meer dan een halve meter verbeterd naar 5,86 meter!
  • Ook bij Maison Biscuits d'Or in Dendermonde konden bezoekers doorheen de dag verschillende nieuwe koekjes proeven. De publieksfavoriet krijgt binnenkort een plaatsje in de winkelrekken!

Noteer alvast 1 oktober 2017 in je agenda, want dan staan we er weer! Is jouw bedrijf er dan ook bij?