Ook dit jaar gaan heel wat jongeren met de klas op bedrijfsbezoek bij onze open bedrijven! Ze gaan niet alleen op de eerste zondag van oktober op ontdekking, maar ook vaak al in de weken vóór Voka Open Bedrijvendag. Een leuke nieuwe trend, vinden wij, maar hoe was het? Wat hebben jullie geleerd? Willen jullie later graag voor dat bedrijf werken? Heb je grappige weetjes gesprokkeld?

Zet dus je beste muts op, boetseer je gezicht in gekke plooien, en kies een leuk decor voor jouw topfoto! Laat je creativiteit maar vloeien!

Een minister in jóuw klas?

Om jullie verhalen te verzamelen, organiseren we ook dit jaar een makkie van een wedstrijd: je gaat met de klas op bedrijfsbezoek, neemt er een originele foto van de hele groep, stuurt die vóór 10 oktober naar info@openbedrijvendag.be en vertelt ons hoe jullie de uitstap hebben beleefd. De mooiste foto gaat met een wel heel bijzondere prijs aan de haal: een bezoek van minister Philippe Muyters in jóuw klas! Dat geeft jou niet alleen dé geknipte kans om eens te vragen hoe dat zit met zijn chauffeur, zijn speechschrijvers en zijn dagelijkse planning, maar ook om jouw school nog eens een plekje in de spotlights te gunnen. Je voorgangers waren alvast enthousiast over het bezoek!