Honderden leerkrachten reageerden deze zomer op onze oproep om met de klas op bedrijfsbezoek te gaan. Voor het eerst zijn scholen namelijk ook op de vrijdag vóór en de maandag ná Voka Open Bedrijvendag welkom bij de deelnemende bedrijven. Sta je zelf voor de klas? Maak dan gebruik van het gratis lesmateriaal dat we samen met Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) ontwikkelden of speel het Beroepenspel dat we voor leerkrachten in de lagere school in elkaar hebben geknutseld. De jongeren van vandaag zijn de ondernemers en werknemers van morgen, laat hen via Open Bedrijvendag alvast proeven van het bedrijfsleven!

Met de klas naar Voka Open Bedrijvendag

Weten jouw leerlingen al wat ze later willen worden? Voor sommigen is de keuze glashelder, anderen staan voor een moeilijke beslissing. Ook als leerkracht speel je hierbij een belangrijke rol. Om jou te helpen die rol te vervullen, en jongeren wegwijs te maken in de wereld van beroepen, sectoren en bedrijven, nodigden we jou deze zomer uit om met de hele klas naar Voka Open Bedrijvendag te komen. Niet enkel op Voka Open Bedrijvendag zelf op zondag 2 oktober, maar voor het eerst ook op de vrijdag voor of de maandag na Voka Open Bedrijvendag. Meer dan 300 leerkrachten gingen op onze oproep in. Een succes!

Lesmateriaal, affiches & beroepenspel

Onderaan deze pagina vind je educatief materiaal om ook in je lessen de aandacht op het bedrijfsleven te richten. Voor de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar hebben we bovendien ook een leuk spelbord om spelenderwijs kennis te maken met een hele reeks beroepen. Wil je dit spelbord met bijhorende spelregelboekje graag ontvangen? Of liever enkele affiches die je in de klas kan ophangen om het evenement te promoten bij je leerlingen? Stuur dan een mailtje naar info@openbedrijvendag.be.

Downloads

Vlajo's leidraad voor een bedrijfsbezoek op Voka Open Bedrijvendag

Vlajo - Leidraad voor bedrijfsbezoek Voka Open Bedrijvendag.pdf