Acker Go Distillery
Wat valt er te beleven?
Stay tuned
Kijk af en toe eens naar deze pagina voor meer info over het programma op zondag 1 oktober 2023 bij Acker Go Distillery.Waar?
Ons adres
Zonnebloemstraat 10, 9500 GeraardsbergenExtra?
Contactgegevens
Je hoeft niet te reserveren.
Wie we zijn
Benieuwd hoe alles in zijn werk gaat, of wenst u te proeven van hun heerlijke producten? Alfred Van Acker & Hilde Goossens ontvangen u graag in hun de warmste stokerij in Geraardsbergen voor een bedrijfsbezoek met persoonlijke degustatie. Hierbij tonen ze het ambachtelijk productieproces van hun huisgemaakte gins, likeuren, vodka’s en andere spirits. Acker & Go produceert dranken op basis van zoveel mogelijk inheemse grondstoffen, alsook in de Vlaams Ardennen geproduceerde producten zoals mattentaarten en ook appels en peren voor de respectievelijke Mattentaartenlikeur, de calva en de poireau.
Wat we doen
Acker & Go produceert dranken zoals gins.
Er zijn tot nu toe 3 versie: de Gybergh 42 op basis van vlierbes, hyssop en lavendel; de Gybergh 42 Wooded een houtgelagerde versie van de Gybergh 42 en de Gybergh 48 op basis van steranijs, kardemom en citrus.
Verder maken we nog gins in private label formule met telkens een specifiek eigen receptuur voor de klant of organisatie.
We produceren dus spirits zoals de Charming King Rum waarbij we vertrekken van de molasse uit Guadeloupe om in huis de fermentatie, de ruw stook en de fijnstook te doen. Waarna we deze laten rusten in vaten franse eik medium toast first fills. Dit doen we ook met onze Calva en Poireau maar dan vertrekken we van appels en peren uit Geraardsbergen.
Het rijpen op houten vaten is een essentieel onderdeel van het proces om op een natuurlijke wijze een microdistillatie te bekomen en een zeer fijn resultaat. Ook maken we een hele reeks likeuren zoals de mattentaartenlikeur, de limoncello, de mandarcello de okkernoot port, en vele andere seizoen gebonden fruitlikeuren.
We nemen Geraardsbergen overal mee maar specifiek in de Giesbarske Jenever en de Elixir de Grammont.
Waar we voor staan
De overgrootvader van Alfred had een stokerij in Lochristi die tot WOI actief was. Jammer genoeg werd al het koper opgeëist door de bezetter, het enige wat er nog van over bleef is de alcoholmeter van 1897.
Alfred & Hilde wilden dit nieuw leven inblazen en ook een meerwaarde bieden aan de overproductie van fruit en andere grondstoffen via distillatie.
Een combinatie van oude traditie de koperen alembic en nieuwe technieken de iStll
Wat je zeker niet mag missen
We stellen onze kleine maar dynamische stokerij open en geven de kans om 1 van onze producten te proeven daarna is er een mogelijkheid om te proeven natuurlijk ook.
Extra info
Er is parking aan de ingang van het abdijpark in de zonnebloemstraat.