Home Alle deelnemende bedrijven De Kwekerij Lier (Dungelhoeff Bedrijvencentrum BV)

De Kwekerij Lier (Dungelhoeff Bedrijvencentrum BV)

Fysiek bezoek
Meer filters: begeleide rondleiding, leuk voor kinderen
Talen: nederlandstalig
Rolstoeltoegankelijkheid: volledig

Wat valt er te beleven?

Bedrijfsrondleidingen

Voka Open Bedrijvendag gaat door van 10u00 tot 17u00.

Waar?

Ons adres

Berlaarsestraat 31, 2500 Lier

Je hoeft niet te reserveren.

Wie we zijn

Incubator DE KWEKERIJ LIER is een broedplaats voor innovatieve, creatieve en circulaire ondernemers, O&O activiteiten en zachte maakbedrijvigheid. Deze ondernemers kunnen hun activiteit in de incubator zowel in hoofd- als bijberoep uitoefenen of er als freelancer opereren.

Ondernemers op zoek naar een schaalbaar businessmodel, vinden in DE KWEKERIJ LIER een ondersteunende uitvalsbasis. Veelal gaat het initieel om eenmanszaken, waar ook de prijszetting van de deelwerkplekken op gericht is. Van zodra een huurder-ondernemer voor meerdere vennoten of medewerkers in dezelfde deelwerkplek een bureau/atelier wil huren, moedigt de prijszetting hen aan om hun groeibedrijf verder vorm te geven buiten de incubator. Van zodra ondernemers de site ontgroeien, kunnen ze begeleid worden in de doorstroming naar reguliere bedrijvencentra, kantoren of beschikbare handelsruimte met grotere huur- of koopunits op het Lierse grondgebied.

Een plek waar Lierse en regionale ondernemingen, scholen, makers, kunstenaars en inwoners samen werken, maken en leren. De plek ent zich op het historische hart van de stad en teert op een rijke, lerende geschiedenis. De lerende ziel van de voormalige Rijkskweekschool en de architecturale waarde van de lichtrijke en ruime gebouwen bieden na de renovatie niet alleen een unieke interieursetting maar ook verbinding met groeneilanden in de doorwaadbare binnentuinen.

DE KWEKERIJ LIER richt zich op ondernemers en professionals op zoek naar een buitengewone werkplek. Verwacht u aan een hedendaagse kantoor-, vergader- & atelierinfrastructuur in combinatie met de informele gezelligheid van een ontmoetingsplek die wemelt en inspireert.

DE KWEKERIJ LIER is een inspirerende omgeving voor zakelijke ‘nomaden’ die de dagelijkse pendelgesel willen vermijden of uit hun huiselijke flow willen breken vanuit de behoefte aan connectie met andere ondernemers.

DE KWEKERIJ LIER is een aanjager van connectie en co-creatie. De ziel van de site stelt denken op scherp, jaagt ideeën aan om een creatief praktijkkader vorm te geven, om competitiviteit op te krikken én innovatieversnelling te schragen.

DE KWEKERIJ LIER is een verbindend netwerk, dat enerzijds ondernemers (boven)lokaal verbindt en anderzijds ook connectie maakt tussen hen en de curerend-adviserende partners.

Zodoende verleent DE KWEKERIJ LIER de gebruiker/ondernemer via info- & netwerksessies toegang tot experten, incl. captains of industry. Voor de levensvatbaarheid én duurzame groei van het ondernemersweefsel genereert de noodzakelijke verbinding tussen beiden een multiplicatoreffect (1 + 1 = 3).

DE KWEKERIJ LIER werkt ontzorgend: aangename, mooi bemeubelde deelwerkplekken of ateliers worden ter beschikking gesteld, hierbij regelt DE KWEKERIJ LIER voor de ondernemers alles op het vlak van toegangscontrole, beveiliging, vergader- & opbergfaciliteiten, onderhoud, cleaning, nutsvoorzieningen,… Naast deze ruimtelijke faciliteiten, geeft de incubator zijn gebruikers ook visibiliteit op de website en in haar andere communicatiekanalen.

DE KWEKERIJ LIER nodigt haar huurders en partners uit op infosessies, netwerkevents, workshops en coachingtrajecten, en introduceert hen actief bij (ervarings)deskundigen en adviseurs.

DE KWEKERIJ LIER is aanvullend een facilitator van polyvalente ruimten voor lezingen, workshops, livestreams, debatten, prijsuitreikingen, vernissages, filmvoorstellingen en zoveel meer.

DE KWEKERIJ LIER staat open voor samenwerking met zijn partners om het gebruik van de polyvalente ruimten ook op maat van hun behoeften af te stemmen (al dan niet bijvoorbeeld i.f.v. zitdagen) en bij gemeenschappelijke organisatie/programmatie als gastheer te fungeren.

DE KWEKERIJ LIER wortelt tot slot ‘fertiele grond’. Het toekomstig, complementair urban farming – project op de site levert letterlijk rijke hummus voor educatie en transitie inzake duurzaam ondernemen binnen een lokale voedselstrategie.

Waar we voor staan

DE KWEKERIJ LIER levert niet enkel facilitaire dienstverlening en een ruimtelijk aanbod voor startende en opschalende ondernemers. Ze ondersteunt ook ruimer het lokaal economisch landschap door via connectie en co-creatie actief in te zetten op competentieversterking. Onze co-werkers worden in samenwerking met onze deskundige partners actief betrokken in ervaringsuitwisseling, info- & netwerkevents en workshops. De meeste activiteiten van DE KWEKERIJ LIER staan ook open voor andere, lokale of regionale ondernemers. Neem gerust een kijkje welke ondernemingen op heden in DE KWEKERIJ LIER hun thuisbasis vinden: https://dekwekerijlier.be/eigen-kweek/

Hier vind je al onze partnerorganisaties: https://dekwekerijlier.be/partners/

Wat je zeker niet mag missen

Voka Open Bedrijvendag in DE KWEKERIJ LIER biedt bezoekers de kans om kennis te maken met alle ruimten én faciliteiten op onze gerenoveerde, historische site. Zo kan je binnenkijken bij enkele van onze startende ondernemingen in huis. Je kan onze polyvalente ruimten bezichtigen. Maar evengoed maak je kennis met onze twee recapartners op de site: het gastronomisch restaurant Neon (https://www.neonrestaurant.be/) en de ontbijt- & lunchbar Café Normal.

In DE KWEKERIJ LIER wordt de herinnering aan de unieke onderwijsgeschiedenis van de gebouwen ook levend gehouden. Zo krijg je hier en daar ook meer informatie over deze voorgeschiedenis via audioguide. Als artistieke hub gelokaliseerd in ‘Het Academisch Kwartier’, gelegen tussen de Beeld- & de Podiumacademie Lier, werken we ook aan een synergie met de Lierse Academies, onder meer ter ondersteuning van kunstenaars-ondernemers. In dit kader mag je zondag 1 oktober ook een leuke activiteit verwachten. We slaan hierin ook graag de brug met het Liers Cultuurcentrum De Mol, dat ook als stadslocatie zondag 1 oktober de deuren open gooit.

Dus verwacht je in DE KWEKERIJ LIER aan een ondernemend, schoon, lekker en amusant bezoek.

Wist je dat

Wist jij dat er in DE KWEKERIJ LIER naast webbouwers, digitale marketeers, virtual assistants, illustratoren, IT- & milieuexperten en ontwerpers ook ethical hackers huizen?

Extra info

De individuele kantoren/ateliers in onze incubator zijn allemaal benomen maar er zijn nog co-werkplekken ter beschikking in een gedeelde ruimte.

Bekijk hier ons aanbod: https://dekwekerijlier.be/ en onze formules: https://dekwekerijlier.be/formules/

Schrijf je alvast (via onze website) in op onze elektronische nieuwsbrief en volg ons via onze sociale media of via: https://dekwekerijlier.be/nieuws/

De bereikbaarheid van onze site en de parkeerfaciliteiten in de directe buurt kan je hier consulteren: https://dekwekerijlier.be/contact/

Ontdek andere bedrijven in deze regio

Plantenhotel Nauwelaerts

Boechout
We zijn een jong en dynamisch ...
Fysiek bezoek

bpost

Brussel
De postbode aan je deur, het ...
Digitaal bezoek
In hotspot Mol

Carolus Reizen

Mol
Al 35 jaar ben je bij ...
Digitaal bezoek
In hotspot Mol

Keukens-Wooninrichting Van Bladel bv

Mol
Uw huis op smaak gebracht. Als ...
Fysiek bezoek

Aquafin

Aartselaar
Aquafin verbindt mensen met mensen met ...
Digitaal bezoek

Van Mossel Carrosserie Aartselaar

Aartselaar
Mobiliteitsbedrijf Van Mossel Automotive Group is ...
Fysiek bezoek
In hotspot Westerlo

Drone College

Westerlo
Onze missie is om studenten uit ...
Fysiek bezoek
In hotspot Mol

Badweelde Mol

Mol
Jouw zwembaddroom binnen handbereik
Fysiek bezoek

AWS (hydroseeding) en Global Green seeds (zaadhandel)

Kasterlee
GlobalGreenSeeds is een groothandel in graszaden, ...
Fysiek bezoek

Van Mossel Ford Wilrijk

Antwerpen
Mobiliteitsbedrijf Van Mossel Automotive Group is ...
Fysiek bezoek

Solution nv

Wilrijk
Solution is actief in marketing ondersteunende ...
Fysiek bezoek
In hotspot Mol

Work in Motion

Mol
Work In Motion is een unieke ...
Fysiek bezoek

Decoform

Mechelen
Decoform is een familiebedrijf dat al ...
Fysiek bezoek

Schrijnwerkerij Ronny Wens

Retie
Het is de combinatie van jarenlange ...
Fysiek bezoek

Kringwinkel Antwerpen

Schoten
Kringwinkel Antwerpen verzamelt voor jou tweedehandsgoederen ...
Fysiek bezoek

Gemeente Putte – Technische dienst

Putte
Fysiek bezoek
In hotspot Westerlo

BCDR | De Regio

Westerlo
BCDR is een netwerkclub met een ...
Fysiek bezoek

CNH Industrial

Antwerpen
CNH Industrial is een wereldspeler in ...
Fysiek bezoek
In hotspot Lier

Constant

Lier
Strategisch gesitueerd in de driehoek Antwerpen, ...
Fysiek bezoek
In hotspot Lier

Water Technics

Lier
Aanleg, renovatie, reparatie en service van ...
Fysiek bezoek
In hotspot Lier

Fabrique Fantastique

Lier
Het bedrijf is gevestigd in een ...
Fysiek bezoek
In hotspot Lier

Mabo E&A

Lier
Mabo E&A staat voor kwaliteit en ...
Fysiek bezoek
In hotspot Mol

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer

Mol
Trek er een dag op uit ...
Fysiek bezoek
In hotspot Mol

EuroParcs Zilverstrand

Mol
Vakantiepark EuroParcs Zilverstrand met een wit ...
Fysiek bezoek
In hotspot Mol

AGC Mol

Mol
AGC Mol maakt deel uit van ...
Fysiek bezoek
In hotspot Westerlo

Geysen

Westerlo
Geysen Group bekend als partner voor ...
Fysiek bezoek
In hotspot Westerlo

Vlaspand

Westerlo
Rustoord Vlaspand & Serviceflats in Zoerle-Parwijs ...
Fysiek bezoek

Hout Luyten

Herentals
Hout Luyten, houthandel met een hart ...
Fysiek bezoek
In hotspot Mol

Galaxy Studios

Mol
De Galaxy Studios Group is een ...
Fysiek bezoek

Rockwool

Wijnegem
Over de ROCKWOOL Group ROCKWOOL Belgium ...
Digitaal bezoek

Atlas Copco Rental

Boom
Atlas Copco Rental is een internationale ...
Digitaal bezoek

Atlas Copco Airpower

Wilrijk, Antwerpen
Bij Atlas Copco Airpower in Wilrijk ...
Digitaal bezoek

Vopak

Antwerpen
Vopak is een wereldwijd opererende tankterminal ...
Digitaal bezoek

Sun Eco

Herentals
Sun Eco is de specialist in ...
Fysiek bezoek
In hotspot Mol

Ijs Anita

Mol
Al meer dan veertig jaar is ...
Fysiek bezoek
In hotspot Mol

Woonzorgcentrum – Serviceflats en lokaal dienstencentrum Ten Hove

Mol
Ten Hove is het woonzorgcentrum van ...
Fysiek bezoek

AZ Monica

Antwerpen
AZ Monica ontstond in 1997 na ...
Fysiek bezoek

Fluvius Regiogebouw Deurne

Deurne
Fluvius bouwt en beheert de publieke ...
Fysiek bezoek
In hotspot Lier

Autobus Kruger bv

Lier
Groep Waaslandia is intussen uitgegroeid tot ...
Fysiek bezoek

Stad Mechelen – Sociaal Huis

Mechelen
Het Sociaal Huis is een plek ...
Fysiek bezoek

Liers Cultuurcentrum

Lier
Het Liers Cultuurcentrum bereikt met een ...
Fysiek bezoek
In hotspot Westerlo

Technisch Centrum Gemeente Westerlo

Tongerlo-Westerlo
Het technisch centrum is de uitvalsbasis ...
Fysiek bezoek
In hotspot Mol

Lidwina VZW

Mol
Een maatwerkbedrijf in regio Kempen dat ...
Fysiek bezoek
In hotspot Lier

Vosschemie Benelux | V-Sure

Lier
Vosschemie Benelux combineert meer dan 55 ...
Fysiek bezoek

Carrosserie De Backer BV

Schoten
Sinds 1948 staat Carrosserie De Backer ...
Fysiek bezoek

Koffie Rombouts

Aartselaar
Welkom bij Koffie Rombouts, een ambachtelijke ...
Fysiek bezoek

Maatwerkbedrijf Webo

Sint-Katelijne-Waver
WEBO is een modern en professioneel ...
Fysiek bezoek

Howden Maintenance Partners

Zwijndrecht
Howden is marktleider in ventilatoren, warmtewisselaars ...
Fysiek bezoek
In hotspot Lier

BMW & MINI Patrick Smets

Lier
BMW & MINI Patrick Smets verkoopt ...
Fysiek bezoek
In hotspot Mol

Space2connect

Mol
Bij Space2connect vind je werkplekken in ...
Fysiek bezoek

Furka Hoeve VZW

Boechout
Bij manege Furka Hoeve kan jong ...
Fysiek bezoek

Vorsselmans NV

Loenhout
Vorsselmans ontwerpt, produceert en monteert al ...
Fysiek bezoek

Van Mossel Wilrijk

Wilrijk
Het kopen van een voertuig, onderhoud, ...
Fysiek bezoek

Fluvius Regiogebouw Turnhout

Turnhout
Fluvius bouwt en beheert de publieke ...
Fysiek bezoek

Fluvius Campus Mechelen

Mechelen
Fluvius bouwt en beheert de publieke ...
Fysiek bezoek

DSG Belgium

Aartselaar
DSG is gespecialiseerd in midden- en ...
Fysiek bezoek

Gens Rental

Herentals
GENS Rental gespecialiseerd in de verhuur ...
Fysiek bezoek
In hotspot Lier

Stijlbeton nv

Lier
Stijlbeton nv, architectonisch beton op maat.
Fysiek bezoek

Badweelde Beerse

Beerse
Badweelde, jouw zwembaddroom binnen handbereik!
Fysiek bezoek
In hotspot Lier

Van de Velde Pipe Inspections & Solutions

Lier
Van de Velde doet aan actief ...
Fysiek bezoek

Jos Heylen nv

Hulshout
Jos Heylen's gedreven team realiseert met ...
Fysiek bezoek

BCW aanhangwagens

Berlaar
BCW bouwt supersterke & innovatieve aanhangwagens ...
Fysiek bezoek
In hotspot Mol

Maxevent

Mol
Maxevent, de digitale drukkerij met een ...
Fysiek bezoek

Loxone

Nijlen
Als specialist maakt Loxone de eenvoudige ...
Fysiek bezoek

NEKTARI vzw

Puurs-Sint-Amands
Als social-profit organisatie is NEKTARI vzw ...
Fysiek bezoek

SolarPro bvba

Turnhout
SolarPro plaatst dagelijks zonnepanelen, warmtepompen en ...
Fysiek bezoek

Wiese Europe bv

Brecht
Wiese is een familiebedrijf dat 35 ...
Fysiek bezoek

Master Meubel

Turnhout
Master Meubel, exclusief kwalitatief designmeubilair uit ...
Fysiek bezoek

Indaver

Willebroek
Indaver, een belangrijke internationale speler in ...
Fysiek bezoek
In hotspot Mol

Kempense Golf Club

Mol
Bij Kempense Golf Club vindt u ...
Fysiek bezoek

Sterkstokers distilleries

Sint-Lenaarts
Sterkstokers is een toonaangevende stokerij in ...
Fysiek bezoek