Elke eerste zondag van oktober openen sinds 1991 honderden bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren de deuren voor het grote publiek. Met honderdduizenden bezoekers is het event telkens weer een schot in de roos. In 2021 vindt Voka Open Bedrijvendag voor de 31e keer plaats en dit op zondag 3 oktober.
Als bezoeker krijg je de unieke kans om te ontdekken hoe je favoriete producten gemaakt worden, hoe bedrijven tewerk gaan, waar je buurman werkt,... Voor een bedrijf is het dan weer dé gelegenheid om trots te tonen wat er dag in dag uit achter de bedrijfsmuren gebeurt en uit te pakken met nieuwe gebouwen, producten, collega's en nog veel meer!

Ons team van enthousiaste medewerkers timmert elke dag mee aan jouw Open Bedrijvendag. In het team schuilt 30 jaar ervaring en die expertise zetten we telkens opnieuw met volle goesting in om je stap voor stap naar de eerste zondag van oktober te begeleiden. We geven je advies, brainstormen mee, zorgen voor promotiemateriaal en nemen je op in onze grootse mediacampagne!

Mieke Ampe

Chief Sales Officer – The Smart Solutions Expert

Ik help jou ,West-Vlaanderen & Antwerpen met plezier verder. Always in for a call!

Jeroen Neirinckx

Chief Chatter – The Happiness Officer

Ben jij een bedrijf uit Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant of Brussel? Benieuwd hoe ik jou kan helpen? Just one phone call away! 

Helga Ponet

Director of First Impressions - Business Relationship Manager

Jouw ambitie uit Limburg, Vlaams-Brabant & Antwerpse Kempen realiteit laten worden? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! 

Cynthia Coulier

Director of Human Capital - Chief Visionary

Het hart van een onderneming zijn onze medewerkers! Passie en geluk garanderen groei. 

Ines Bruylant

Vision Realization Expert – Creator of Opportunities

Creatief en innovatief jouw project on- & offline begeleiden en inspireren. Gegarandeerd een succes!

Laurence Commane

Project & Content Manager – Digital Buzz Queen

Brand awareness tot social marketing & communicatie, geen geheim meer voor mij. 

MET PASSIE WERKEN

INTERVIEW MET INES BRUYLANT

Waarom heb je gekozen voor Voka Open Bedrijvendag als werkgever?

 
Ik herinner mij nog heel goed onze jaarlijkse vaste uitstap naar Voka Open Bedrijvendag. Van zodra het magazine beschikbaar was, gingen wij van start met onze gedetailleerde dagplanning. Jaar na jaar was dit een vaste traditie. We bezochten gemiddeld 4 bedrijven. Het was echt een hoogdag voor ons. Het gaf ons de kans om nieuwe bedrijven te ontdekken en dit op een heel gemoedelijke manier. Voka Open Bedrijvendag heeft voor zoveel mooie jeugdherinneringen gezorgd. Zo was er die ene keer dat mijn papa en ik stiekem onze vingers door de chocolade haalden bij Chocolaterie Guylian en smulden we een volledig jaar van de snoepjes van Napoleon omdat we er de hoofdprijs wonnen. Bedrijven bezoeken heeft zelfs een invloed gehad op mijn latere studiekeuze. De eerste zondag van oktober was voor mij een dag vol unieke belevingen. Ik moest en zou later ooit onderdeel uitmaken van dit fantastische concept. Ik doe niets liever dan mensen samenbrengen en zorgen voor eindeloze herinneringen. Mijn opleiding (Event-Projectmanagement) en de daaropvolgende jaren in de eventsector zorgde ervoor dat ik met een mooie rugzak aan mijn uitdaging bij Voka Open Bedrijvendag kon beginnen. Een kans dat ik dagelijks met beide handen grijp. Deze job geeft mij de mogelijkheid om te werken aan mijn toekomst met de zoete herinneringen uit mijn jeugd.
 

Voldoet de job aan jouw verwachtingen?

Doordat we een klein team zijn, doen we afzonderlijk veel en samen alles. Dat zorgt voor heel veel uitdagingen en een divers takenpakket. Laat dat nu juist twee dingen zijn die ik dagelijks nodig heb in een job. Ik kan er mijn passie voor projectmanagement in kwijt, ik mag er creatieve en nieuwe concepten bedenken en ik sta dagelijks in contact met ondernemers uit allerlei sectoren. De bedrijven, onze deelnemers, voeden mijn nieuwsgierigheid. De bezoekers op hun beurt zorgen ervoor dat we nooit onze focus verliezen.
 
“Mijn job bij Voka Open Bedrijvendag is een aaneensluiting van ‘kleine gelukskes’.”

Wat is jouw absolute hoogtepunt sinds je in dienst bent?

Dagelijks zijn er verschillende redenen waardoor we als team merken dat we vooruitgang boeken bij zowel onze bedrijven als de bezoekers. Dit kan gaan van een leuke reactie op sociale media, tot een spontane inschrijving van een nieuwe deelnemer. We leggen de lat heel hoog voor onszelf, het is dan ook een fantastisch gevoel als dit wordt opgemerkt. Als ik er één moment in het jaar zou moeten uithalen, dan zijn het de weken na Voka Open Bedrijvendag. Ik begeef me dan op een roze wolk door de hoeveelheid aan positieve reacties die we dan binnenkrijgen. Maanden hard werken worden dan beloond met fantastische foto’s en filmpjes.
 

Hoe zie jij de toekomst van Voka Open Bedrijvendag?

Een woord: veelbelovend! Voka Open Bedrijvendag is voor mij een jaarlijks resultaat van de huidige situatie van onze Vlaamse ondernemers en van de economie. De uitdagingen die aan bod komen, vertalen zich dan ook onmiddellijk in ons aanbod. De hot topics binnen de bedrijven, zijn meestal de redenen waarom een bedrijf beslist om al dan niet deel te nemen. Het is voor ons dan ook de ideale spiegel om na te gaan of onze aanpak, ons assortiment beantwoordt aan wat de bedrijven op dat moment nodig hebben. Zo is er momenteel een krapte op de arbeidsmarkt, vandaar dat we een focus leggen o.a. op employer branding en waarom Voka Open Bedrijvendag de grootste jobbeurs van Vlaanderen is. Het geeft ons de mogelijkheid om kort op de bal te spelen en onmiddellijk te zoeken naar de juiste tools. Het snel schakelen engoed luisteren naar onze bedrijven, zorgt ervoor dat we telkens mee zijn. Welke uitdagingen er ook mogen komen, samen met de ondernemers en de juiste partners zijn de mogelijkheden eindeloos.
 

DE WERKDAG VAN JEROEN

8u30

Ik begin mijn dag steevast met een fietstocht naar school om de kinderen weg te brengen. Zo kan ik tussen 8u30 en 8u45 fris aan mijn werkdag beginnen. Meestal werk ik thuis. Die vrijheid is handig meegenomen, om tijdverlies in de drukke ochtendspits te vermijden.

9u - 12u

Als accountmanager begin ik meestal met het lezen en beantwoorden van mijn inkomende mails en het volgen van persberichten over bedrijven in mijn regio. Hierdoor kan ik bedrijven contacteren die interessante content hebben te brengen. Ik probeer eerst telefonisch de juiste contactpersoon te pakken te krijgen. Ik kan 15 potentiële deelnemers bereiken. Uiteraard is het de bedoeling om zoveel mogelijk afspraken vast te leggen om langs te gaan.

12u30

Iets na het middaguur kies ik voor een snelle en gezonde lunch en daarna begeef ik mij richting Kruisem voor een adviesbezoek bij Elektro Van Assche, één van onze deelnemers. Om 13u15 stipt ben ik op de afspraak Ik bel nog even met mijn collega Laurence om nog een paar creatieve tips mee te nemen. Samen met de zaakvoerders wordt er gebrainstormd over de aanpak en bekijk ik met hen de locatie om een mooi parcours uit te stippelen. Ik wijs hen op het belang van een goede communicatie op onze website en raad hen aan om voor hun social media campagne nog eens contact op te nemen met Laurence, een specialiste ter zake. We proberen bedrijven zoveel mogelijk op maat te begeleiden en daarvoor nemen we onze tijd.
 
“Bij Voka Open Bedrijvendag is geen ongemotiveerde medewerker te vinden. Iedereen zet zich dagelijks in om onze bedrijven en bezoekers een overgetelijke dag te bezorgen op de 1ste zondag van oktober! Zo maken we het verschil!”

15u00

Om 15u15 ronden we af en ga ik naar mijn volgende afspraak, Crossfit Holthem in Haaltert. Ter plaatse gekomen leg ik onze werking uit en ontdek ik dat zij graag willen deelnemen om nieuwe leden te werven en hun B2B-mogelijkheden in de verf te zetten naar bedrijven toe. Ideaal!
 

17u

Om het nuttige aan het aangename te koppelen neem ik om 17u nog deel aan een crossfit-sessie met lesgever Nathan om de werking beter te leren kennen. Het is me duidelijk geworden dat ook zij een interessant én sportief programma met de nodige workshops kunnen aanbieden aan onze bezoekers. Na een verfrissende douche keer ik om 18u15 terug huiswaarts om 2 kinderen tijdig in bed te stoppen. Morgen ga ik er met stramme spieren en een grote dosis enthousiasme opnieuw tegenaan.