Ontdek hoe innovatie in Vlaanderen leeft met een bedrijfsbezoek

Vaak beseft de Vlaming niet dat dé koplopers in innovatie om de hoek liggen. Met Voka Open Bedrijvendag willen we de Vlamingen bewust maken over hoe innoverend onze Vlaamse bedrijven zijn. We brengen graag een selectie in beeld van deelnemende bedrijven die op de kar springen van innovatie.

Ontdek deze innoverende bedrijven

Sparkx Hasselt

Hasselt
Sparkx Hasselt, dat is het grootste …
Fysiek bezoek
In hotspot Lier

Mabo E&A

Lier
Mabo E&A staat voor kwaliteit en …
Fysiek bezoek
In hotspot Mol

Galaxy Studios

Mol
De Galaxy Studios Group is een …
Fysiek bezoek

skeyes

Steenokkerzeel
Skeyes verzekert 24/07 de veiligheid en …
Digitaal bezoek
Fysiek bezoek
In hotspot Lier

Vosschemie Benelux | V-Sure

Lier
Vosschemie Benelux combineert meer dan 55 …
Fysiek bezoek
In hotspot Regio Haspengouw

ZSE Technology NV

Sint-Truiden
ZSE Technology legt vandaag een primaire …
Fysiek bezoek

Maselis

Roeselare
Maselis verwerkt granen zoals maïs, haver, …
Fysiek bezoek

VLAIO is hét aanspreekpunt voor alle Vlaamse ondernemers

Innovatie is voor veel bedrijven één van de belangrijkste motoren als ze willen doorgroeien in een steeds complexere wereld.

Het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. Zij stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat, via onderzoeks- als ontwikkelingsprojecten en zet mee initiatieven op stapel die je bedrijf kunnen begeleiden in je innovatietraject.

Door het partnership met VLAIO willen hier dan ook ons steentje in bijdragen en de Vlamingen bewuster maken van de innoverende bedrijven in Vlaanderen.

Meer over VLAIO

Flanders Technology and Innovation

Vlaanderen is een technologich hoogstandje. Daar mogen we gerust fier op zijn! Want samen hebben we van Vlaanderen een welvarende regio gemaakt. Echt. Problemen vastpakken zit in onze genen. EXPERIMENTEREN, PROBEREN & INNOVEREN. Dat wil Voka Open Bedrijvendag versterken. Bij iedereen. Maar vooral mét iedereen. Wil je als Vlaams tech- en innovatiebedrijf jouw deuren openen voor het grote publiek? Dit kan op zondag 17 maart 2024 en/of op zondag 6 oktober 2024. Contacteer ons. Wij begeleiden jullie graag verder.

Als startende onderneming is het belangrijk om te investeren in zichtbaarheid & naamsbekendheid. Onze deelname heeft ons geholpen om een grote massa te mobiliseren om ons te bezoeken.
Jan Kuppers Zaakvoerder, Monx Koffiebranderij

Zit je met een vraag? Wij bieden antwoorden!

 • Zijn de bedrijven toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

  Elk bedrijf geeft op zijn bedrijfspagina aan of het al dan niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Als je de praktische zoekfilter benut, kan je deze toegankelijkheid ook als zoekcriterium instellen en zo de gewenste bedrijven uit de deelnemerslijst filteren.

 • Zijn de bedrijven toegankelijk voor kinderen?

  Elk bedrijf dat de deuren opent voor de grote massa, is er zich van bewust dat er ook kleine bezoekertjes langskomen. Het Voka Open Bedrijvendag team reikt de bedrijven tips aan om de kinderen mee te betrekken in het bedrijfsbezoek en animatie op maat te voorzien. Bedrijven geven zelf aan op hun bedrijfspagina of het bezoek leuk zal zijn voor kinderen en wat er juist voorzien is voor hen. Kan een bedrijf om veiligheidsredenen geen kinderen toelaten, dan staat dit expliciet vermeld. Vaak wordt bij die bedrijven wel opvang voorzien gedurende de rondleiding.

 • Hoe vind ik een bedrijf in mijn buurt?

  Je kan bedrijven zoeken op locatie, en je kan natuurlijk ook gebruik maken van de kaartweergave, waar je eenvoudig kan inzoomen op jouw regio.

 • Wat met de data of gegevens verzameld via Voka Open Bedrijvendag?

  Bekijk hiervoor zeker onze privacy policy op onze website, terug te vinden onderaan in de footer.

 • Waar vind ik de informatie van de deelnemende bedrijven?

  Op deze website kan je via ‘ontdek > alle deelnemende bedrijven’ de bedrijven selecteren die bij jouw interesses passen. Je kan eenvoudig zoeken op naam van een bedrijf, postcode en sector, of uitgebreid via de filter. Elk bedrijf heeft een bedrijfspagina waarop je kan lezen wat er allemaal te beleven zal zijn op Voka Open Bedrijvendag. Je komt er ook meer te weten over het bedrijf zelf.

  Verder vind je in de krant De Zondag, die bij de Vlaamse bakker ligt, een overzicht van de deelnemende bedrijven in jouw regio in de week van 24 september.

 • Wanneer is het Voka Open Bedrijvendag?

  Voka Open Bedrijvendag gaat elk jaar door op de eerste zondag van oktober. In 2023 vindt de 33e editie plaats op zondag 1 oktober. De bedrijven openen de deuren van 10u ’s ochtends tot 17u in de namiddag. Uitzonderingen hierop staan duidelijk aangegeven bij de bedrijfsinformatie.

Met steun van onze partners

Ontdek alle deelnemende bedrijven

Heel wat bedrijven nemen deel aan Voka Open Bedrijvendag. Ontdek zowel fysieke als digitale bedrijfsbezoeken.

Ontdek bedrijven