Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Terug naar resultaten

Heyeveld nv

Wie we zijn

Heyeveld is een familiebedrijf sinds 1960, met een oppervlakte van circa 100 ha. Heyeveld is een sortimentskwekerij en kweekt winterharde tuinplanten in diverse potmaten en in volle grond. Onze teeltmethodes zijn kwaliteitsgericht met respect voor het milieu.  Onze service houdt rekening met de specifieke noden van de diverse groenprofessionals: exporteurs, groothandels, andere kwekers...

Het assortiment omvat haag- en dwergconiferen, diverse heesters en grassen. Wij kweken haag en dwergconiferen in volle grond op een oppervlakte van circa 80 ha en alle soorten coniferen, heesters en grassen in containers op een oppervlakte van circa 15 ha.

Kwekerij Heyeveld staat bekend voor zijn dynamisme, professionalisme en klantgerichtheid. 

Wat we dagelijks doen

Iedere dag opnieuw staan onze 20 medewerkers, aangevuld met seizoensmedewerkers, klaar om met veel passie mooie tuinplanten te kweken.

Het planten, verzorgen, snoeien en uiteindelijk rooien van planten bij verkoop zijn onze hoofdtaken, afhankelijk van het seizoen. 

Wat we doen rond groen/duurzaam ondernemen

Iedere dag opnieuw zoeken we naar methodes om het gebruik van chemische sproeistoffen te verminderen en uiteindelijk volledig uit te sluiten door het gebruik van specifieke machines. Door de arbeidsintensiviteit van de sierteelt, de vele verschillende soorten en de verschillende bodemstructuren, moeten deze machines vaak op maat gemaakt worden. Dit zijn voor sierteeltbedrijven hele grote investeringen.

Stikstofgehaltes in de bodem worden onder controle gehouden door het gebruik van gecoate meststoffen, die langzaam vrijkomen en zo niet in de bodem en waterlopen vrijkomen. Erosie wordt tegengegaan door brede grasbermen en graswegen te leggen op onze percelen. Alle regenwater en overtollige gietwater wordt opgevangen in grote bassins. Zo recirculeren we het gebruikte water en moeten we zo weinig mogelijk andere waterbuffers, zoals grondwater en oppervlakte aanwenden. 

Waarom het zo goed werken is bij ons

Voor iedereen die graag gepassioneerd wil werken met planten en graag in gezonde buitenlucht bezig is, is Heyeveld de werkgever bij uitstek. Met ruimte voor ontplooiing, respect voor elkaar  en een gezond evenwicht werk/vrije tijd creëren we een aangename werksfeer. Deze wordt nog aangescherpt door uitstappen en feestjes.

Wij hebben een horizontale bedrijfsstructuur, waar er niet enkel top-down gewerkt wordt, maar ook van onze medewerkers verwacht wordt mee te denken. Mensen die geïnteressseerd zijn om eventueel bij ons aan de slag te gaan mogen zich steeds aanmelden. 

Adres:
Zangerheistraat 20/X
3740 Bilzen
Website: www.heyeveld.be
Openingsuren:

Van 10u tot 17u.

Inhoud:
  • Ambacht
Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:
  • Beperkt rolstoeltoegankelijk

Zangerheistraat 20/X, Bilzen

In the spotlight

KORTRIJK (MARKE)

Beugnies Les Chocolats

  • Voeding & Events

Gent

ArcelorMittal Gent

  • Techniek & Technologie

Brugge/Zeebrugge

NOORDZEE DRONES

  • Techniek & Technologie