Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Terug naar resultaten

Hydro Building Systems Belgium nv / Merk: Sapa

Ons bedrijf in 3 kernwoorden

Hydro Building Systems Belgium is systeemleverancier van aluminium profielen. De Sapa AluminiumVakmannen maken met onze duurzame Sapa profielen afgewerkte ramen, deuren en vliesgevels in eigen atelier.

Hoeveel tijd je bij ons kan doorbrengen

Het parcours duurt gemiddeld 1 uur.

Wat we dagelijks doen

Het logistieke hart van het Sapa merk is gevestigd op de hoofdzetel van Hydro Building Systems Belgium in Landen:
 1. Logistiek Service
 De logistieke keten van Sapa start bij het ontvangen en stockeren van de producten. De profielen worden gestockeerd op meer dan 3000 locaties in het conventionele magazijn en op 3300 locaties in het automatische magazijn. De accessoires worden gestockeerd in meer dan 4200 locaties in het conventionele magazijn en 150 lades in de modula. 

 2. Inrollen
 Het isoleren van aluminiumprofielen gebeurt door het verbinden van de halfschalen met elkaar door middel van isolatiestegen vervaardigd uit polyamide. Door deze bewerking isoleren de profielen zowel akoestisch als thermisch optimaal. Bij bepaalde series wordt bovendien bij het inrollen een foam tussen de stegen getrokken die zorgt voor extra isolatie.

3. Quality Control
 Het inrollen of isoleren van de profielen wordt steekproefsgewijs gecontroleerd volgens de norm EN14024. De tolerantie op vorm en afmetingen volgens norm EN12020-2. ATG certificatie. Gelakte profielen worden gecontroleerd volgens de Qualicoat voorschriften en specifieke kwaliteitsspecificaties Hydro Building Systems. Geanodiseerde profielen worden gecontroleerd volgens de Qualanod voorschriften en specifieke kwaliteitsspecificaties Hydro Building Systems. Extra kwaliteitscontrole op referentie en aantal vindt plaats aan de laklijn.

 4. Laklijn, inpak & wrapping

De horizontale laklijn draait 5 dagen op 7. De profielen worden eerst opgerekt en opgehangen aan balken. Na de voorbehandeling en het drogen worden ze gepoedercoated in de spuitcabine. In de moffeloven wordt het poeder ingebakken op het aluminium profiel. In de afrekzone wordt de lakkwaliteit gecontroleerd. Ook hier wordt aandacht besteed aan duurzaamheid, waarbij de ovens werken op warmterecup en een positief effect hebben op de energiefactuur. Daarna wordt elk gelakt profiel door een automatische wikkelmachine ingewikkeld. 

 5. Workshop
 In de workshop worden modelhoeken vervaardigd.

 6. Hydro Excellence Center: het afgewerkte product
 In het gloednieuwe Hydro Excellence Center in Landen dat een toonzaal, een workshop, een training center en een seminarieruimte herbergt, kunnen klanten en architecten de recentste productinnovaties van de merken Sapa en WICONA zien. 

Waarom het zo goed werken is bij ons

De kernwaarden van Hydro zijn Care, Courage, Collaboration.

Waarom wij deelnemen aan Voka Open Bedrijvendag 2019

Het thema duurzaamheid past perfect in de duurzaamheidsstrategie van Hydro. Duurzaam verantwoord ondernemen is de rode draad bij Hydro. Hydro wil graag een leefbare samenleving creëren dankzij de ontwikkeling van innovatieve, duurzame producten en oplossingen. Cradle-to-Cradle (C2C) of het hergebruiken van bestaande producten uit de maatschappij als grondstof voor een nieuw product is een prioriteit.  
 Recent ontwikkelde Hydro het revolutionaire Hydro - CIRCAL voor hun systeemoplossingen, de hoogste graad van post-consumer gerecycleerd aluminium ter wereld. Hydro - CIRCAL is aluminium van topkwaliteit dat minimaal voor 75% bestaat uit gerecycleerd end-of-lifecycle aluminium (post-consumer scrap) gerecupereerd uit o.a. ramen en gevels van bestaande gebouwen. 

Wist je dat

- Het moederbedrijf Hydro zelf het aluminium extrudeert? 
 - Hydro Building Systems 250 medewerkers telt in de Benelux?
 - Ons bedrijf de grootste werkgever is in Landen?
 - Onze vestiging in Landen beschikt over een gloednieuwe showroom van 400m2?
 - In de workshop modelhoeken worden vervaardigd?
 - De moffeloven van onze laklijn draait op warmterecuperatie?
 - Aluminium oneindig kan gerecycleerd worden zonder kwaliteitsverlies?
 - Onze profielen vervaardigd worden uit post-consumer scrap? Dit is Hydro - CIRCAL.
 - Onze thermisch performante series zomer en winter zorgen voor een comfortabel binnenklimaat?
 - Je niet hoeft in te boeten op design? Met Sapa schuiframen is binnen en buiten altijd in harmonie.

Welke beroepen je aan het werk kan zien

- Warehousing: ontvangen en stockeren van de profielen.
 - Inrollen van profielen.
 - Laklijn: lakken van profielen.
 - Kwaliteitscontrole van de profielen.
 - Workshop: fabricage van modelhoeken.
 - R&D: van ontwerp tot testen van de profielsystemen op winddichtheid, waterdichtheid, inbraakwerendheid, enz.
 - Sales: onze verkopers vertellen met fierheid alles over de Sapa (schuif)ramen en deuren.
 - Virtual reality: onze IT-medewerkers ontwikkelden een VR-tool waarmee je het aluminium schrijnwerk in een virtuele woning kan bekijken.  

Wat je zal ontdekken

- Onze medewerkers heten jou van harte welkom aan het onthaalpunt. Daar krijg je een folder met het parcours. Gooi deze niet weg: scan de QR-code in en maak kans op een elektrische step!
 - Het parcours start in de workshop waar je live zal zien hoe modelhoeken worden vervaardigd.
 - Wat zie je op de transportband? Hier worden de orders gepickt of verzameld van uit het automatisch magazijn.
 - Dan nemen we jou via het conventioneel magazijn mee naar het automatisch magazijn waar de Sapa profielen worden gestockeerd. Blijf even staan aan het venster en kijk omhoog. Nog geen hoogtevrees?

- Neem tussendoor zeker een kiekje en deel het op jouw sociale media. Op de foto met onze Sapa truck!
 - In de thermal break worden de aluminiumprofielen geïsoleerd door het verbinden van 2 aluminium profielen (halfschalen) met elkaar en met behulp van isolatiestegen vervaardigd uit polyamide.
 - Nu zijn de profielen klaar om gelakt te worden. De profielen worden eerst opgerekt en opgehangen aan balken. Na de voorbehandeling en het drogen worden ze gepoedercoated in de spuitcabine. In de moffeloven wordt het poeder ingebakken op het aluminium profiel. In de afrekzone wordt de lakkwaliteit gecontroleerd.
 - Terug op weg naar het accessoire magazijn. Wist je dat de Sapa accessoires worden gestockeerd in meer dan 4200 locaties in het conventionele magazijn en in 150 lades in de modula?
 - Vóór we de afgewerkte ramen en deuren bekijken in de showroom voorzien we nog een laatste stop bij de shipping. Hier worden na verpakking de profielen geladen in de Sapa truck om te leveren bij onze klanten.
 - In de showroom kan je onze (schuif)ramen uittesten en met de VR-bril kom je terecht in een afgewerkte woning. Een toppertje! Passeer ook even aan de R&D stand, je ziet er een leuk filmpje hoe een raamsysteem ontwikkeld wordt: van ontwerp tot testen. Heb je de smaak te pakken en wil je graag aansluiten bij de Hydro familie? Praat dan zeker met één van onze HR-medewerkers. Ze vertellen jou alles over de Hydro waarden: Care, Courage & Collaboration en openstaande vacatures.
 - Tijd voor een lekkere hap? Onze duurzame foodtrucks toveren de heerlijkste gerechten op tafel.
 - Neem je liever de kids niet mee langs het parcours? Onze animatoren verzinnen de leukste activiteiten. Vertrouw ze met een gerust hart toe aan hun goede zorgen. 

Wat we voorzien voor de kinderen

Voor de kinderen zal diverse kinderanimatie voorzien worden.

Wat je zelf mag uitproberen

Neem tussendoor zeker een kiekje en deel het op jouw sociale media. Op de foto met de chauffeur van onze Sapa truck! 

Wat we doen rond groen/duurzaam ondernemen

Recent ontwikkelde Hydro het revolutionaire Hydro - CIRCAL voor hun systeemoplossingen, de hoogste graad van post-consumer gerecycleerd aluminium ter wereld. Hydro - CIRCAL is aluminium van topkwaliteit dat minimaal voor 75% bestaat uit gerecycleerd end-of-lifecycle aluminium (post-consumer scrap) gerecupereerd uit o.a. ramen en gevels van bestaande gebouwen. Andere duurzame initiatieven: - In het algemeen kijken wij naar de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN en toetsen wij onze activiteiten hierop af.
- De moffeloven van de laklijn draait op warmterecuperatie.
- Alle verlichting in het Logistiek Center werd vervangen door LED-verlichting.
- Zonnepanelen.
- Duurzamere verpakking.
- Een elektrische trailer.
- Scheiding van het schroot in zuiver aluminium en polyamide stegen.
- Werkgroepen binnen Hydro Building Systems wereldwijd die brainstormen om de ecologische voetafdruk te verminderen.
- In het Hydro Excellence Center vinden seminaries voor klanten en architecten over duurzaamheid plaats. 

Adres:
Industriezone Roosveld 11
3400 Landen
Openingsuren:

Van 10u tot 17u.

Inhoud:
  • Bouw
Praktisch:
  • Leuk voor kinderen
  • Jobs
  • Klasbezoek mogelijk

Industriezone Roosveld 11, Landen

In the spotlight

GENT

KU Leuven Technologiecampus Gent

  • Techniek & Technologie

Brugge/Zeebrugge

NOORDZEE DRONES

  • Techniek & Technologie

Gent

ArcelorMittal Gent

  • Techniek & Technologie