Een minister in jóuw klas?

 

Zend je klasfoto vóór 20 oktober naar ines@openbedrijvendag.be en vertel ons over je belevenissen bij het bedrijf dat je bezocht hebt. Wat heb je gezien? Welke weetjes ben je rijker geworden? Wat is jou bijgebleven?

Gewonnen? Dan zenden we jou een héél coole prijs toe: de Vlaamse minister van Werk, Economie, Innovatie én Sport, Philippe Muyters, komt een uurtje bij jou voor de klas staan. Daar kan je iets van opsteken, en we nemen ook een nieuwe klasfoto, mét minister!

 

Lees hier de getuigenis van de leerlingen van '4 economie' van het Sint-Pietersinstituut in Gent, zij wonnen dit jaar:

"Voka Open Bedrijvendag 2017 was niet alleen een boeiende kennismaking met verschillende bedrijven uit het Gentse, het leverde de leerlingen uit ’4 economie’ ook de eerste plaats op in een door Voka Open Bedrijvendag uitgeschreven ondernemingswedstrijd.Onze prijs was een bezoek van Vlaams minister Philippe Muyters. Op 20 april was het eindelijk zo ver: ruim op tijd zagen we de minister, enkele kabinetsleden en afgevaardigden van Voka Open Bedrijvendag op school arriveren. Ze waren zelfs zo vroeg dat mevrouw Deras op een drafje haar les wiskunde moest afwerken.

Enkele leerlingen van onze klas verwachtten een saaie uiteenzetting, maar gelukkig begon de minister met een leuk en actief keuzespel rond ondernemen. Ook zijn uiteenzetting werd gesmaakt, doorspekt met humor en persoonlijke anekdotes uit zijn leven. Als minister van Werk, Economie, Innovatie en Sportvertelde hij boeiend over alle aspecten van het ondernemerschap. 

Deze uiteenzetting werd verder aangevuld door een vertegenwoordiger van Larmuseau, gekend voor de typische Gentse sneeuwballen en ijssalon Talamini. Hij vertelde over hoe het opstarten van een onderneming gepaard gaat met vallen en opstaan, maar ook over hoeveel voldoening het geeft. De uiteenzettingpaste volledig in het kader van de lessen economie en allerhande interessante weetjes kwamen aan bod. Beide heren moedigden ons vooral aan om voor onze ideeën of dromen te durven gaan. 

In de vragenronde vond minister Muyters het niet erg dat er ook persoonlijke vragen aan bod kwamen. Zo leerden we dat hij vroeger eigenlijk kapitein wilde worden. Op Manon haar vraag of leerkrachten wel huiswerk mogen geven op de “buitenspeeldag” antwoordde hij heel diplomatisch dat als je goed plant, je beide kan doen. Het was alsof hij dat op voorhand had afgesproken met onze leerkracht.

Na een groepsfoto en korte rondleiding door de school, kregen we nog een gratis ijsbolletje in het nieuwe ijssalon aan onze school. We vonden het een zeer interessante namiddag. Volgend jaar zijn we weer van de partij op Voka Open Bedrijvendag. Wij krijgen alvast de eer van Voka Open Bedrijvendag om de nieuwe wedstrijd in goede banen te leiden. Hou alvast 7 oktober 2018 vrij in uw agenda!"