Terug naar resultaten

Mariasteen

Ons bedrijf in 3 kernwoorden

- Mensgedreven organisatie
- Flexibele industriële toeleverancier
- Professionele dienstenpartner

Hoeveel tijd je bij ons kan doorbrengen

Je volgt een parcours van ongeveer een uur langs onze diverse activiteiten.

Wat we dagelijks doen

Mariasteen is als maatwerkbedrijf een mensgedreven organisatie met een ruime diversiteit aan activiteiten in functie van de mogelijkheden en interesses van onze medewerkers.  We vertrekken steeds vanuit de visie om gepast werk te zoeken voor onze medewerkers, werk dat past binnen de fysieke mogelijkheden en cognitieve draagkracht van het individu.  Zowel bedrijven, gemeentes als particulieren zijn onze klanten. Dit alles doen we vanop 2 sites nl. de Metaal- & Montageafdeling te Gits en de Houtafdeling te Roeselare.

 We zijn een industrieel toeleveringsbedrijf met een duidelijke focus op metaal & montage, hout, groen en enclave in de lokale en internationale B2B markt.  Mariasteen biedt de klant een coördinatie van A tot Z, research & development, een up-to-date machinepark, een sterke logistieke ondersteuning en kwaliteit. Kortom dé referentie in klantgericht en mensgericht maatwerk.

 We zijn eveneens actief in de sector horeca en toerisme met diverse verschillende merken zoals: Middelpunt (3-sterrenhotel in Middelkerke aan zee), Hoeve Ter Kerst (eetcafé en bezoekerscentrum) en De Oude Melkerij (feestzaal en congrescentrum).

Ook op orthopedisch vlak bieden we diensten aan particulieren.

Als organisatie hebben we een grote diversiteit aan talent en activiteiten, een meerwaarde om ons van naderbij te leren kennen.

Volg ons ook op facebook. 

 

Waarom het zo goed werken is bij ons

Een collega met 30 jaar dienst in omkadering omschrijft het als volgt: “Ik was op zoek naar een job waarbij het sociaal aspect ook belangrijk is en dat vond ik niet meteen terug in het regulier arbeidscircuit. Binnen Mariasteen is dit volop aanwezig. Samen met collega’s mee helpen mensen doorgroeien in hun talenten biedt extra voldoening naast het gewone takenpakket en zorgt voor werkvreugde op de werkvloer. De maandagmorgen is bij veel van de collega’s geen sleur om terug te moeten komen werken, integendeel!”

Collega’s die door arbeidshandicap, verkeersongeval of andere bij ons aan de slag kunnen, omschrijven het vaak als volgt: “Sinds ik hier terug kan komen werken, heb ik terug levensvreugde en vindt mijn echtgenote dat ik terug een zonnetje in huis ben.” of “Hier is mijn 2e leven begonnen…”   

 

Waarom wij deelnemen aan Voka Open Bedrijvendag 2019

We zijn fier op ons bedrijf, mensen werken hier “met goesting” en we zetten onze deuren dan ook graag open. Enerzijds willen onze medewerkers graag ‘hún’ bedrijf tonen aan vrienden en familie.  En anderzijds willen we ook de diversiteit aan activiteiten binnen ons maatwerkbedrijf tonen aan het ruime publiek.

 

Wist je dat

- Mariasteen een verrassende werkgever is omdat we zoveel verschillende activiteiten doen?

- Er 870 trotse medewerkers bij ons dagelijks het beste van zichzelf geven, waarvan 687 personen met een afstand tot de arbeidsmarkt en 181 medewerkers in omkadering?

- Het mensgevoel primeert boven het winstdoel?

- Mariasteen 65 jaar bestaat en zo het oudste maatwerkbedrijf in Vlaanderen is?

Wat je zal ontdekken

De klassieke perceptie van weleer stemt al lang niet meer overeen met de huidige professionele werking van een maatwerkbedrijf! De ruime waaier aan activiteiten, het ondernemerschap, de innovatieve en vaak hoogtechnologische opdrachten maken dagelijks deel uit van onze werking. Als eerste Europees bedrijf implementeerden we Light Guide System op de werkvloer, waarbij we werkinstructies op “interactieve” manier samen met de operator inschakelen bij opdrachten in de montage. Naast de voorstelling van ons kunnen, zal je eveneens de positieve werksfeer binnen onze organisatie kunnen opsnuiven en wie weet word je wel geprikkeld door één van onze vacatures. 

 

Wat we voorzien voor de kinderen

Voor jong en oud wordt tijdens het parcours in de vestiging een fotozoektocht voorzien.  Voor de kleinsten is er – bij het drankje nadien – allerhande animatie voorzien.

Wat we doen rond groen/duurzaam ondernemen

Mariasteen heeft nu reeds voor de 11de keer op rij het Voka Charter Duurzaam ondernemen behaald en heeft daarmee acties opgezet rond 14 van de 17 SDG’s (sustainable development goals van de VN).  Mens en Milieu dragen we hoog in het vaandel en we werken jaar na jaar aan verbeteracties op het vlak van mensgericht en duurzaam ondernemen.

Adres:
Stationsstraat 143b
8830 Hooglede-Gits
Telefoon: 051 23 08 11
Openingsuren:

Van 10u tot 17u

Inhoud:
  • Dienstverlening
Praktisch:
  • Leuk voor kinderen
  • Jobs
Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:
  • Volledig rolstoeltoegankelijk

Stationsstraat 143b, Hooglede-Gits

In the spotlight

STEENOKKERZEEL

skeyes (voormalige Belgocontrol)

  • Transport & Logistiek

Gent

ArcelorMittal Gent

  • Techniek & Technologie

KORTRIJK (MARKE)

Beugnies Les Chocolats

  • Voeding & Events