Terug naar resultaten

QinetiQ Space

Ons bedrijf in 3 kernwoorden

Fascinerend, innovatief, doordacht

Hoeveel tijd je bij ons kan doorbrengen

2u

Wat we dagelijks doen

Wist je dat er drie Belgische satellieten rond de aarde draaien? Deze zijn alle drie bij QinetiQ Space gemaakt. Daarnaast maken we ook docking systemen zodat ruimtetuigen met elkaar kunnen koppelen. We bouwen ook bijzondere wetenschappelijke experimenten voor de astronauten in het internationaal ruimtestation. Een bijzondere boeiende wereld, waar nauwkeurigheid en betrouwbaarheid erg belangrijk zijn. We zorgen ervoor dat we alle systeem uitzonderlijk goed analyseren en testen, zodat ze foutloos werken als ze in de ruimte zijn aangekomen.

Wist je dat
  • QinetiQ Space continu op zoek is naar gemotiveerde ingenieurs die willen meewerken aan onze tot de verbeelding sprekende projecten?
  • QinetiQ Space de eerste Belgische satelliet bouwde en lanceerde in 2001, en dat deze nog steeds foutloos werkt? Hij is hiermee de oudste, nog werkende aardobservatie satelliet in Europa
  • De ruimte een bijzonder lastige omgeving is voor mens en machine? Toch moeten onze producten jaren meegaan zonder onderhoud. Iets wat onze ingenieurs elke dag nieuwe uitdagingen biedt!

 

Wat je zal ontdekken

We nemen je mee op een reis door onze ruimtevaart-projecten en laten je zien hoe we bijdragen tot het succes van deze boeiende missies!

We tonen je ons docking-systeem waarmee we de ruimteschepen die naar het ruimtestation ISS of naar de maan reizen met elkaar kunnen koppelen. Je kan ook de robot aan het werk zien die we gebruiken om dit -op de aarde- te testen. Daarnaast kan je ontdekken hoe zuurstof geproduceerd kan worden in de ruimte met behulp van microalgen en hoe deze technologie gebruikt wordt om de waterkwaliteit in de procesindustrie te testen. We nemen je ook mee op bezoek bij onze satellieten. Je kan onze volgende satelliet zien en ook de boordcomputer, die we zelf ontwikkelen, kan je komen bewonderen door het venster van de cleanroom. In onze labo’s staat ook een levensgroot model van een ruimtetelescoop-onderdeel die binnenkort gelanceerd wordt!

 

Mocht je altijd al gedroomd hebben om in de ruimtevaart te werken, dan ben je van harte welkom op de vacaturestand.

 

Adres:
Hogenakkerhoekstraat 9
9150 Kruibeke
Telefoon: 03 250 14 14
E-mail: info@QinetiQ.be
Website: www.QinetiQ.be
Openingsuren:

Van 11u tot 17u.

Inhoud:
  • Techniek & Technologie
Praktisch:
  • Guided tours
  • Jobs
Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:
  • Volledig rolstoeltoegankelijk

Hogenakkerhoekstraat 9, Kruibeke

In the spotlight

Brugge/Zeebrugge

NOORDZEE DRONES

  • Techniek & Technologie

KORTRIJK (MARKE)

Beugnies Les Chocolats

  • Voeding & Events

GENT

KU Leuven Technologiecampus Gent

  • Techniek & Technologie