Ook in 2020 trekken Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) en Voka Open Bedrijvendag verder op missie om de schoolgaande jeugd dichter bij het bedrijfsleven te brengen. Jongeren die beroepen aan het werk hebben gezien, bedrijven hebben bezocht en mochten ontdekken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat, maken beter gefundeerde studiekeuzes, én hebben een grotere vijver om uit te vissen tijdens hun zoektocht naar het perfecte beroep. Onbekend is onbemind, weet je wel. Zowel de bedrijven als de scholen die vorig jaar deelnamen aan de klasbezoeken waren laaiend enthousiast over het project, dus herhalen we dit opnieuw in 2020. Zin in Voka Open Bedrijvendag met je klas?

Wist je bovendien dat hieruit ook vaak mooie verhalen naar de pers vloeien?  Win-win-win! De winnaars van 2018 waren de studenten van de lerarenopleiding Bio-esthetiek en Haarzorg van de Erasmushogeschool in Brussel. Zij gingen op bezoek bij de Belgian Beauty Clinic in Diest. Klik hier voor het artikel in Het Laatste Nieuws.

Introduceer je Voka Open Bedrijvendag graag in één van je lessen? Speel het Beroepenspel dat we voor leerkrachten in de lagere school in elkaar hebben geknutseld. De jongeren van vandaag zijn de ondernemers en werknemers van morgen, laat hen via Open Bedrijvendag alvast proeven van het bedrijfsleven!

Hoe gaan we te werk?

Surf vanaf 1 september 2020 naar www.openbedrijvendag.be. Daar vind je alle deelnemende bedrijven die op zondag 4 oktober 2020 de deuren open gooien voor het grote publiek. Kies een bedrijf en mail je keuze naar ines@openbedrijvendag.be. Wij proberen dé ideale match te maken.

Vermeld in je mail zeker:

  1. Naam van de school
  2. Adres van de school
  3. Naam van de leerkracht
  4. E-mailadres van de leerkracht
  5. Dag en uur waarop je het bedrijf graag wil bezoeken (Nieuw dit jaar: je kan een bezoek aanvragen tussen september en december 2020!)
  6. Grootte van de groep

Beroepenspel

Voor de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar hebben we bovendien ook een leuk spelbord om spelenderwijs kennis te maken met een hele reeks beroepen. Wil je dit spelbord met bijhorend spelregelboekje graag ontvangen? Of liever enkele affiches die je in de klas kan ophangen om het evenement te promoten bij je leerlingen? Stuur dan een mailtje naar ines@openbedrijvendag.be.