Terug naar resultaten

ScioTeq - TREALITY (eerder gekend als Esterline)

Opgelet, inschrijven voor het bezoek is verplicht. Elke persoon moet zich individueel inschrijven om toegang te krijgen tot ons terrein.

Surf naar https://www.scioteq.com/en/open-bedrijvendag en reserveer je plaatsje tot en met donderdag 3 oktober!

Hoeveel tijd je bij ons kan doorbrengen

+/- 2u

Wat we dagelijks doen

Geavanceerde en innovatieve visualisatie

Onze innovatieve producten zijn bestemd voor de professionele markten als avionica, luchtverkeersleiding, defensie & veiligheid en training & simulatie.

ScioTeq, jarenlange ervaring

We begonnen als spin-off van Barco's televisie- en schermenmarkt halverwege de jaren '80, waar we de eerste robuuste CRT-monitor voor de marinemarkt leverden. In dezelfde periode begonnen we ook onze oplossingen te verkopen op de luchtvaartmarkt.

In de jaren '90, met de evolutie van de LCD-technologie, en met behulp van onze gepatenteerde technologieën, waren we één van de eerste bedrijven die LCD-schermen naar de meest veeleisende omgevingen brachten.

Met de overname van Chromatics in de Verenigde Staten hebben we unieke technologie voor grafische ontwikkeling aangeschaft die we hebben ingebouwd in al onze schermproducten, waardoor slimme symboolgeneratiefuncties aan ons aanbod van display-oplossingen zijn toegevoegd.

Begin 2000 introduceerden we de eerste LCD monitor voor luchtverkeersleiding, die verouderde CRT's moest vervangen door 28" LCD-schermen met een resolutie van 2Kx2K. Dit scherm werd populair in de industrie en ontving in 2001 de "New Technology" prijs van Jane's Information Group.

Met meer dan 250.000 schermoplossingen in de afgelopen 30 jaar, zijn ScioTeq producten te vinden aan boord van meer dan 150 vliegtuigtypen, meer dan 100 scheepstypen en meer dan 50 voertuigtypes. Elke dag worden meer dan 80.000 vluchten bestuurd vanaf een ScioTeq ATC-display.

In 2015 werden we overgenomen door Esterline en in 2019 worden we ScioTeq; de naam verandert, de competentie en ervaring blijft groeien.

Wat wij nog extra voor jou in petto hebben

Je zult een Hunter B Unmanned Aerial Aircraft met bijhorend grondstation inclusief ScioTeq beeldschermen ter plaatse kunnen bezichtigen. Daarnaast verzorgt de Belgische Luchtmacht voor een fly by van een Agusta 109 en een Airbus Helikopter NH90 (met mogelijks een winching demonstratie).

Wist je dat
  • Als je een vliegtuig neemt, er veel kans is dat je van ScioTeq radarscherm naar ScioTeq radarscherm vliegt?
  • We elk jaar deelnemen aan de Buddyrun in het Kennedypark en veel prijzen in de wacht slepen?
  • We erin geslaagd zijn onze productiehal te optimaliseren a.d.h.v. TPS en Lean Manufacturing?
  • Ons magazijn in Stasegem (Harelbeke) gesitueerd is?
Adres:
President Kennedypark 35A
8500 Kortrijk
Website: www.scioteq.com
Openingsuren:

Van 10u tot 17u.

Inhoud:
  • Techniek & Technologie
Praktisch:
  • Guided tours
Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:
  • Volledig rolstoeltoegankelijk

President Kennedypark 35A, Kortrijk

In the spotlight

Gent

ArcelorMittal Gent

  • Techniek & Technologie

Brugge/Zeebrugge

NOORDZEE DRONES

  • Techniek & Technologie

KORTRIJK (MARKE)

Beugnies Les Chocolats

  • Voeding & Events