Neem deel aan Voka Open Bedrijvendag met je organisatie

Heb je een nieuw gebouw? Heb je een verjaardag te vieren? Wens je een generatiewissel binnen het bedrijf in de kijker te zetten? Heb je zin in een grote teambuilding en wens je je fiere medewerkers in de bloemetjes te zetten? Wil je het nieuwe werken en het ondernemen van morgen in de kijker zetten? Is data en conversie ook voor jouw bedrijf belangrijk? Elke reden is een goede reden, en wij hebben de nodige tips en tricks om jouw specifieke doelstellingen te bereiken!

Waarom deelnemen?

Advies en ondersteuning van a tot z

Sinds 1991 heeft Voka Open Bedrijvendag een expertise opgebouwd van 33 jaar bij bedrijven die sterk verschillen qua grootte, sector, product of dienst. Dankzij deze knowhow kunnen we ook jouw bedrijf ondersteunen naar een succesvolle Voka Open Bedrijvendag.

Sterke campagnevoering

Door deel te nemen aan Voka Open Bedrijvendag surf je mee op een grote mediacampagne met radio- en televisiespots, advertenties, online banners en een uitgekiende perscampagne. Ook verspreiden we posts op social media om je deelname extra in de kijker te zetten.

Een sterk imago en employer branding

Tal van bezoekers komen langs voor de demonstraties, de interactieve proeven, de weetjes. Ze komen voor je verhaal en om bij te leren, om te ontdekken en om verrast te worden door wat er zich achter jouw deuren allemaal afspeelt. Door deel te nemen kan je je profileren als werkgever en je employer branding én imago een boost geven.

Een fysieke deelname Ons digitaal aanbod
 • Wij ondersteunen, begeleiden & adviseren je doorheen het hele proces

  We voorzien een draaiboek, tal van creatieve tips, een stappenplan, promotiemateriaal, adviesbezoeken, een inspiratie kick-off event, brainstorms … Je staat er nooit aleen voor, en dat is meteen ook de sterkte van Voka Open Bedrijvendag.

 • Wij promoten je deelname op onze website

  In deze digitale tijden is je persoonlijke online bedrijfspagina belangrijker dan ooit! Elk jaar is onze website openbedrijvendag.be goed voor miljoenen ‘pageviews’! Op jouw bedrijfspagina informeer je nieuwsgierige bezoekers over ‘wie jullie zijn, ‘waar jullie voor staan’, ‘wat jullie doen’ en ‘wat de bezoeker zeker niet mag missen’.

 • 360° Media- en perscampagne

  Voka Open Bedrijvendag krijgt elk jaar heel wat persaandacht en mediabelangstelling. Om de buitenwereld op de hoogte te brengen van Voka Open Bedrijvendag en de deelnemende bedrijven voor te stellen zetten we een grootse mediacampagne op van radio- en televisiespots, advertenties, online banners, affichage tot een uitgekiende perscampagne.

 • Digitale marketing

  Wij verspreiden posts op social media om jullie deelname extra in de kijker te zetten. Dank zij onze digitale wij-doen-mee banners zorgen jullie zelf voor extra kennisgeving van jullie deelname op de eigen social media en voor massale verspreiding in alle mailverkeer met de digitale e-mailhandtekening. Wij publiceren onmiddellijk na jouw inschrijving een gepersonaliseerde bedrijfspagina op onze site waar bezoekers meer informatie over jullie bedrijf terugvinden. Wij werken met Social Seeder, waar ambassadeurs met interessante netwerken op social media helpen om onze posts te verspreiden. Via TikTok en Twitch (een platform voor gamers) zetten we in op influencer marketing.

 • 360° virtuele tour

  Voka Open Bedrijvendag vervult vanaf nu 365 dagen, 7 dagen op 7, 24 uur op 24, haar missie: het ondernemerschap, ondernemingen, ondernemers en alle fiere medewerkers in de kijker zetten & dichter bij het grote publiek brengen! Vanaf nu kan je op elk moment van de dag, waar dan ook, virtueel bedrijven bezoeken. Een aanvullend alternatief voor iedereen die zijn honger naar bedrijfscultuur wenst te stillen. Zonder aanschuiven, zonder drukte. Voor de kop koffie moet de bezoeker wel zelf zorgen.

  Een virtuele bedrijfstour bestaat uit hoge resolutie 360° foto’s die ook pano’s genoemd worden en/of 360° video. Aan de hand van infopunten vertel je je eigen verhaal en bereik je nóg meer geïnteresseerde bezoekers.

 • Professionele bedrijfsvideo op onze website

  Ben jij vandaag op zoek naar dé manier om je bedrijf, je medewerkers, openstaande vacatures, je dienst en/of product in de kijker te zetten en je verkoop een boost te geven? Dan is digitaal deelnemen met je eigen bedrijfsvideo dé oplossing.

  Volledig op maat van jouw bedrijf, wensen en noden leggen we jouw verhaal vast in een 3 minuten video. Je bedrijf zoals het is, wat de bezoeker wil zien. We verspreiden jouw video en content via ons digitaal platform gedurende een volledig jaar en je surft mee op onze mediacampagne in aanloop naar zondag 1 oktober 2023.

 • Jouw bedrijf promoten op Instagram of TikTok met een influencer over de vloer

  De influencer brengt tijdens de werkuren een bezoek aan je bedrijf en brengt op een authentieke, toegankelijke en aangename vlog-manier een rapportage over wat hij of zij allemaal aantrof in jullie bedrijf.

  De influencer beschrijft de werkomgeving, de processen, praat met enkele gemotiveerde werknemers en geeft mee waarom het bedrijf een aangename en coole plaats is om te werken. Deze beelden worden gemonteerd tot een korte snackable & entertainende video in een authentiek format op Instagram of TikTok.

Voka Open Bedrijvendag was voor ons niet alleen een succes in cijfers (+2.200 bezoekers). Nog meer was het eEn teambuilding, waarbij collega’s van de opengestelde afdelingen alles uit de kast haalden om er een geslaagde editie van te maken mét bakken voldoending achteraf als gevolg.
REGIONAAL ZIEKENHUIS Heilig Hart Leuven
Imago

Creër een positief gevoel rond je onderneming bij het grotere publiek

Een sterk imago zorgt voor  goede relaties met jouw (toekomstige) klanten en leveranciers. Wil je aan de omgeving latenn zien welke maatregelen je hebt getroffen op vlak van veiligheid, milieu, geluid, werkgelegenheid …

Of ben je druk bezig met alle vooroordelen over je sector/bedrijf weg te werken? Bovendien wordt het imago van je bedrijf meegenomen in ons mediaplatform. Zowel online en offline krijgt jouw bedrijf ongeziene visibiliteit bij het grotere publiek!

Vier feest

Voka Open Bedrijvendag is een uitstekend moment om je bedrijf te vieren

Heb je een nieuw gebouw? Of ben je trots op je nieuwe afdeling? Ben je op het moment gekomen om een jubileum te vieren? Wil je wel een belangrijke innovatie in de kijker plaatsen? Een generatiewissel binnen het familiebedrijf? Of heb je gewoon zin om je medewerkers extra in de bloemetjes te zetten. Met een deelname aan Voka Open Bedrijvendag bereik je zeker en vast je doel en meer!

Hoe verloopt een deelname

Hier kun je je aan verwachten:

1

Vraag je offerte

Vraag eerst een offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier.

2

Wij denken samen mee wat je nodig hebt

Na een telefonische kennismaking helpen we mee nadenken of je best fysiek of digitaal deelneemt. En welke extra diensten (promomateriaal, campagnes, …) je eventueel nodig hebt.

3

Advies, ondersteuning, voorbereiding

Vanaf ons eerste contact tot en met de start van jouw fysieke of digitale deelname, begeleiden, ondersteunen we je en helpen we alles tot in de puntjes voorbereiden. Wij ontzorgen je volledig.

4

Het is zo ver!

Of je nu digitaal of fysiek deelneemt. Dit is het moment waarop je klanten, potentiële werknemers, en andere geïnteresseerden kunt verwelkomen binnen jouw organisatie.

Iedereen kan deelnemen

Elk jaar zetten we ook een aantal gemeenten in de kijker. Ontdek wat in elke gemeente te doen valt en welke ondernemingen je kunt ontdekken.

Ondernemingenen bedrijven Starters Zorgsectoren sociale economie Overheids-en onderwijsinstellingen Gemeentenen steden

Ondernemingen en bedrijven

Zet de deuren van je onderneming of organisatie open. Het perfecte moment om het grote publiek kennis te laten maken met hoe het er bij jouw aan toegaat. Wij helpen je met je deelname tot in de puntjes voor te bereiden.

Starters

Voka Open Bedrijvendag geeft starters graag een duwtje in de rug. Het zijn namelijk deze jonge, frisse ondernemingen die de draagkracht van Voka Open Bedrijvendag héél goed kunnen gebruiken in hun groeiproces, zowel om de aandacht van klanten te trekken als van leveranciers of investeerders. Om de drempel voor deelname te verlagen, voorziet Voka Open Bedrijvendag uitzonderlijk milde prijzen voor deze categorie bedrijven.

Een startende onderneming werd opgericht na 1 januari 2020, en is op geen enkele manier een verderzetting, overname, verhuis, uitbreiding of spin-off van een bestaande onderneming. De Voka Open Bedrijvendag organisatie beslist bij inschrijving of jouw bedrijf aan de vooropgestelde criteria voldoet.

Zorgsector en sociale economie

Bedrijven uit de zorgsector zijn steevast grote publiekstrekkers op Voka Open Bedrijvendag, en dat is voor alle betrokkenen een mooie zaak. Ziekenhuizen demonstreren hun specialisaties, openen nieuwe afdelingen of vleugels en krijgen de kans om bezoekers warm te maken voor een job in de zorgsector of om taboes of vooroordelen te doorbreken. Bezoekers kunnen dan weer een blik werpen achter de schermen van een instelling die ze vaak in een minder ontspannen sfeer bezoeken, waardoor ze meer begrip krijgen voor gangbare procedures of wachttijden. Ook bij de allerkleinsten neemt een bezoekje aan het ziekenhuis zo heel wat angstgevoelens weg.

Overheids- en onderwijsinstellingen

Het stadhuis, containerpark, cultureel centrum, de bibliotheek, technische dienst,… Het zijn allemaal lokale overheidsdiensten waarmee mensen dagdagelijks in contact komen. Weten ze echter wat er achter de schermen gebeurt? Vaak niet. Op Voka Open Bedrijvendag geven we ook deze diensten de kans om zich voor te stellen aan het grote publiek. Een stads- of gemeentedienst kan deelnemen aan het tarief van een bedrijf met 1 tot en met 5 werknemers, net zoals de politie of brandweer. Het allerlaagste tarief dus. Gebruik deelnamecode ‘Dienst’ bij fysieke inschrijving om het voordeel te genieten.

Gemeenten en steden

Politiezones, brandweerkazernes, onderwijsinstellingen krijgen dankzij onze voordeeltarieven voor een fysieke deelname een mooie kans om ook in het Voka Open Bedrijvendag avontuur te stappen. Wil je met een andere dienst binnen je gemeente of stad deelnemen, bijvoorbeeld de sportdienst, de dienst cultuur of de bibliotheek? Ook hiervoor hebben we een gunstige formule bedacht.

Succesverhalen

Ontdek hoe andere bedrijven de vorige editie beleefden

Laat je inspireren door de successvolle deelname van andere bedrijven. Ze vertellen je met plezier over hun positieve ervaring!

We zijn heel tevreden van de samenwerking met VOKA Open Bedrijvendag. Jaarlijks krijgen wij heel wat bezoekers over de vloer!
MARIELLE VANDENDAELE Team coordinator at NMBS
Voka Open Bedrijvendag was voor ons niet alleen een succes in cijfers (+2.200 bezoekers). Nog meer was het eEn teambuilding, waarbij collega’s van de opengestelde afdelingen alles uit de kast haalden om er een geslaagde editie van te maken mét bakken voldoending achteraf als gevolg.
REGIONAAL ZIEKENHUIS Heilig Hart Leuven
Wij noteerden 3.500 bezoekers. Het was een gigantisch succes! Het gevarieerde programa werd gesmaakt door jong & oud. Ook onze jobbeurs kreeg meerdere geïnteresseerden over de vloer.
LIEN DEPOORTER Advisieur Communicatie & Woordvoerder Politie Brugge

Zit je met een vraag? wij bieden antwoorden

 • Wat als er maar een beperkt aantal bezoekers mogelijk is omwille van veiligheidsmaatregelen?

  Moet je rekening houden met beperkte capaciteit? Of zijn veiligheidsredenen voor jou een prioriteit. Dan biedt Voka Open Bedrijvendag een handige tool waardoor je zonder zorgen je bezoekers kan ontvangen. Mocht je verder nog vragen hebben, vraag zeker naar meer informatie.

 • Wat is er inbegrepen in mijn deelname?

  Wil je graag weten wat er inbegrepen is in je deelname? Je kan hier alles terugvinden. Mocht je verder nog vragen hebben, aarzel niet om contact op te nemen!

 • Ik ben ingeschreven, wat zijn de next steps?

  Je kan hier een duidelijk stappenplan vinden. Veel succes!

 • Is deelnemen handig in geval van vacatures?

  Lees hier tal van succesverhalen van bedrijven die reeds hebben deelgenomen.

 • Wat is de reglementering rond tewerkstelling op zondag?

  Volgens de Arbeidswet mag er op zondag geen arbeid uitgevoerd mag worden. Maar in het geval van Open Bedrijvendag voorziet diezelfde wet wel een uitzondering, voor “deelneming aan manifestaties van alle aard, o.m. aan salons, tentoonstellingen, musea, jaarbeurzen, nijverheids- en landbouwtentoonstellingen, markten, braderijen, optochten en sportmanifestaties.”

 • Wat met een tijdelijke wijziging van het uurrooster?

  De uitzonderlijke prestaties van je werknemers op Open Bedrijvendag moet je ook in een uurrooster opnemen. Daarvoor kan je de techniek van tijdelijke wijziging van het uurrooster toepassen. Je zorgt ervoor dat je een bericht, via aanplakking, minstens 24 uur op voorhand uithangt in je onderneming. Daarop vermeld je de uren die jouw medewerkers die zondag moeten presteren waarna je het document van een datum en een handtekening voorziet.

 • Extra verloning?

  Als jouw werknemers hun gewone uurrooster hebben gepresteerd in de voorbije zes dagen, zullen de uitzonderlijke prestaties op openbedrijvenzondag als overuren aanzien worden. Dit betekent dat je een toeslag van 100%, en een aantal uren betaalde recuperatie, moet toekennen gelijk aan het aantal gepresteerde uren op die zondag.
  Kwam je met jouw werknemer overeen om hem in de weekdagen voor Open Bedrijvendag een dagje vrijaf te gunnen voor zijn inzet op zondag, zal je de overurentoeslag niet moeten betalen. Dat komt omdat er effectief niet meer gepresteerd is gedurende die week dan de normale arbeidsduur.
  In sommige sectoren of ondernemingen bestaat er ook een zondagtoeslag voor iedere prestatie op zondag. Je kijkt best even na of dit ook voor jou het geval is.

 • Wat met onbetaalde inhaalrust?

  Onbetaalde inhaalrust voor zondagsprestaties, overuren of niet, moet je sowieso toestaan en dit binnen de zes dagen na de zondag van openbedrijvendag. Deze kan je wel plaatsen op een dag die voor jouw werknemer hoe dan ook een ‘vrije dag’ is.

 • Moet er iets voor kinderen voorzien worden?

  Voka Open Bedrijvendag is vaak een familie-uitstap. Een activiteit voor de jongere bezoeker is steeds een trigger voor een bezoek.

 • Kan er gewerkt worden met vrijwilligers?

  Check eerst bij je sociaal secretariaat vooraleer je met vrijwilligers in zee gaat.

 • Wat is de deadline van inschrijving voor deelname aan fysiek event (eerste zondag van oktober)?

  30 juni, op die manier kan tijdig alle materiaal besteld (gepersonaliseerd) worden en kan jullie deelname voldoende gepromoot worden via de Open Bedrijvendag-kanalen.

Met steun van onze partners

Deelnemen aan VOKA open bedrijvendag met je organisatie?

Zin gekregen om mee op de kar te springen van Voka Open Bedrijvendag en wens je je in te schrijven? Vraag vrijblijvend een offerte op & wij nemen binnen de week contact met je op.

Offerte aanvragen