Ontdek onze hotspots of ondernemende gemeenten in de kijker

Op een straal van enkele kilometers zetten meerdere bedrijven hun deuren open op Voka Open Bedrijvendag. Geniet van de bedrijvigheid en laat je verrassen door de verscheidenheid aan bedrijven op korte afstand van elkaar. Bovendien worden er lokale acties op poten gezet waaronder bv. een fietsroute, dus verken een hotspot met de fiets, zodat je op een leuke én snelle manier van bedrijf naar bedrijf kan gaan. Goed voor je gezondheid én het milieu!

Hotspots voor dit jaar ontdek je hier

Ontdek tal van ondernemende gemeenten in de kijker. De bedrijven in iedere hotspot worden steeds aangevuld, dus hou deze zeker in het oog!

Regio Haspengouw

Haspengouw, een landstreek die zich uitstrekt over de Belgische provincies Luik, Namen en Vlaams-Brabant. Alle activiteiten in Regio Haspengouw

Tessenderlo

Tessenderlo is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Limburg. Alle activiteiten in Tessenderlo

Westerlo

Westerlo is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. Alle activiteiten in Westerlo

Mol

Mol is een gemeente gelegen in het noordoosten van de Belgische provincie Antwerpen. Alle activiteiten in Mol

Lier

Lier is een stad in de Belgische provincie Antwerpen. Heel wat bedrijven doen mee uit Lier & er is ook een Voka Open Bedrijvendag op maandag voor de jongeren. Alle activiteiten in Lier

Geraardsbergen

Geraardsbergen is een stad in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De stad ligt in de Denderstreek, aan de Dender en tegen de Oudenberg aan. Alle activiteiten in Geraardsbergen

Tielt

Tielt is een stad en gemeente in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Ze ligt in de driehoek Gent, Brugge en Kortrijk. Alle activiteiten in Tielt

Zwevegem

Zwevegem is een plaats en gemeente in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Alle activiteiten in Zwevegem

Zit je met een vraag? Wij bieden antwoorden!

 • Zijn de bedrijven toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

  Elk bedrijf geeft op zijn bedrijfspagina aan of het al dan niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Als je de praktische zoekfilter benut, kan je deze toegankelijkheid ook als zoekcriterium instellen en zo de gewenste bedrijven uit de deelnemerslijst filteren.

 • Zijn de bedrijven toegankelijk voor kinderen?

  Elk bedrijf dat de deuren opent voor de grote massa, is er zich van bewust dat er ook kleine bezoekertjes langskomen. Het Voka Open Bedrijvendag team reikt de bedrijven tips aan om de kinderen mee te betrekken in het bedrijfsbezoek en animatie op maat te voorzien. Bedrijven geven zelf aan op hun bedrijfspagina of het bezoek leuk zal zijn voor kinderen en wat er juist voorzien is voor hen. Kan een bedrijf om veiligheidsredenen geen kinderen toelaten, dan staat dit expliciet vermeld. Vaak wordt bij die bedrijven wel opvang voorzien gedurende de rondleiding.

 • Hoe vind ik een bedrijf in mijn buurt?

  Je kan bedrijven zoeken op locatie, en je kan natuurlijk ook gebruik maken van de kaartweergave, waar je eenvoudig kan inzoomen op jouw regio.

 • Wat met de data of gegevens verzameld via Voka Open Bedrijvendag?

  Bekijk hiervoor zeker onze privacy policy op onze website, terug te vinden onderaan in de footer.

 • Waar vind ik de informatie van de deelnemende bedrijven?

  Op deze website kan je via ‘ontdek > alle deelnemende bedrijven’ de bedrijven selecteren die bij jouw interesses passen. Je kan eenvoudig zoeken op naam van een bedrijf, postcode en sector, of uitgebreid via de filter. Elk bedrijf heeft een bedrijfspagina waarop je kan lezen wat er allemaal te beleven zal zijn op Voka Open Bedrijvendag. Je komt er ook meer te weten over het bedrijf zelf.

  Verder vind je in de krant De Zondag, die bij de Vlaamse bakker ligt, een overzicht van de deelnemende bedrijven in jouw regio in de week van 24 september.

 • Wanneer is het Voka Open Bedrijvendag?

  Voka Open Bedrijvendag gaat elk jaar door op de eerste zondag van oktober. In 2023 vindt de 33e editie plaats op zondag 1 oktober. De bedrijven openen de deuren van 10u ’s ochtends tot 17u in de namiddag. Uitzonderingen hierop staan duidelijk aangegeven bij de bedrijfsinformatie.

Met steun van onze partners

Ontdek alle deelnemende bedrijven

Heel wat bedrijven nemen deel aan Voka Open Bedrijvendag. Ontdek zowel fysieke als digitale bedrijfsbezoeken.

Alle deelnemende bedrijven