Ontdek Voka Open Bedrijvendag door de lens van jongeren

Het is belangrijk om ook in te zetten op jongeren, want Voka Open Bedrijvendag is een handige manier om bedrijven en het werken in de sector te ontdekken met het oog op een stage of zelfs toekomstige werkgever. Leerlingen kunnen kijken, ruiken en proeven bij deelnemende bedrijven en zien of er al dan niet een match is met een bepaald bedrijf of sector.

Ontdek alle opties
bij je studiekeuze

Een studiekeuze maken is niet altijd een gemakkelijke opgave. Maar wij kunnen je daarmee helpen! Door deelnemende bedrijven te bezoeken, kon je proeven van verschillende bedrijven en sectoren, vragen stellen en ontdekken wat je interessant vindt. Zo kan je in de toekomst gemakkelijker je studiekeuze maken.

Ontdek tal van bedrijven
voor je stageplek

Op de eerste zondag van oktober kon je langsgaan bij verschillende deelnemende bedrijven om zo te weten te komen wat bedrijven je kunnen aanbieden. Zo ben je alweer een stapje dichter bij het zoeken naar een geschikte stageplaats.

Achter de schermen van een
toekomstige werkgever

Voka Open Bedrijvendag is de ideale manier voor een blik achter de schermen bij deelnemende bedrijven met het oog op een mooie loopbaan. Klaar om de bedrijfscultuur & sfeer op te snuiven? Kom dan zeker langs!

Heb je ons al gezien op TikTok?

Voka Open Bedrijvendag is te vinden op TikTok! We vroegen aan o.a. influencers Isabeau Lauwyck, Matthyaz en Angel van Kurkdroog om langs te gaan bij enkele deelnemende bedrijven voor de editie van 2023. Je ontdekt hun bezoek hieronder!

Isabeau Lauwyck bezocht Sint-Andriesziekenhuis Tielt

…met carwash voor de eetkarren
Check it out

Angel van Kurkdroog bezocht Goodlife Foods

…beter bekend van de wereldbekende “BickyBurger” en “lekkers van Beckers”
Check it out

Matthyaz bezocht Fluvius

…voor magische verbindingen in zijn huis om naar zijn favoriete YouTube’rs te kijken
Check it out

Angel van Kurkdroog bezocht BD

…een bedrijf dat jou kan gebruiken
Check it out
Lier

Voka Open Bedrijvendag 2023 voor jongeren in Lier

In samenwerking met Lier4Business en JOL, Jeugdig Ondernemen Lier, gingen 600 leerlingen uit het 6e middelbaar & studenten van de hogescholen op maandag 2 oktober 2023 exclusief op Jongeren Open Bedrijvendag in Lier!

Maar liefst 25 bedrijven zwaaiden op 2 oktober enthousiast hun deuren open voor de leerlingen die zich via Lierse scholen geregistreerd hadden.

Met je klas naar Voka Open Bedrijvendag

Tijdens Voka Open Bedrijvendag kan u met uw klas op bezoek bij een onderneming!

Vanuit Vlajo zijn ze grote voorstander van initiatieven als deze waarbij jongeren de concrete, reƫle bedrijfsomgeving kunnen ontdekken.
Om de jongeren vooraf wat voor te bereiden en na het bezoek een gerichte verwerking te doen geeft Vlajo enkele tips die je in de klas kan gebruiken.

Hieronder kan u de leidraad downloaden.

Download de leidraad

Met steun van onze partners

Bezoek een deelnemend bedrijf!

Heel wat bedrijven nemen deel aan Voka Open Bedrijvendag 2024. Hou zeker onze website en social media in de gaten voor de meest recente updates!

Kan je niet wachten tot 6 oktober? Bezoek dan 24/7, 365/365 dagen onze digitale bedrijven!

 

Ontdek alle bedrijven