Ontdek onze partner Roularta Media Group!

Kom meer te weten over Roularta Media Group en waarom ze hun schouders onder Voka Open Bedrijvendag zetten!

‘Roularta Media Group draagt ondernemerschap hoog in het vaandel. In haar 70-jarig bestaan is Roularta uitgegroeid tot een beursgenoteerd familiaal bedrijf. In haar Belgische thuismarkt is Roularta Media Group marktleider in lokale media (De Zondag, de Krant van West-Vlaanderen, Deze Week, Steps,…), een 30-tal magazinemerken (waaronder Knack, Trends, Libelle, Plus, Flair, Feeling,…) en heeft Roularta een toonaangevende drukkerij. Verder geeft Roularta ook magazines uit in Nederland en Duitsland. Roularta wil niet enkel informeren over economie, ondernemerschap en financiën, maar wil vooral mensen inspireren, enthousiasmeren en motiveren om te ondernemen.  Ondernemerschap is de motor van de economie. Zonder ondernemerschap is er geen welvaart, geen creatie van werkgelegenheid en geen duurzame ontwikkeling van het milieu en de maatschappij. Roularta informeert en inspireert via verschillende kanalen: via het weekblad Trends, digitale platformen trends.be, trendstop.be, via de zakenzender Kanaal Z, via dagelijkse newsletters, via het handelsinformatieplatform Trends Business Information en via een 60-tal events zoals de Trends Manager van het Jaar en de Trends Gazellen. En in het bijzonder, samen met Voka, via de jaarlijkse organisatie van Voka Open Bedrijvendag. Voka Open Bedrijvendag informeert en inspireert jaarlijks meer dan 500.000 mensen. Deze mensen zijn medewerkers, (latente) werkzoekenden, buurtbewoners, scholieren en studenten, (potentiële) klanten, (potentiële) leveranciers, kortom mensen die geïnteresseerd zijn in de deelnemende bedrijven van Voka Open Bedrijvendag. Deelnemende bedrijven van Voka Open Bedrijvendag zijn de ambassadeurs van het ondernemerschap en de motor van de ontwikkeling van onze ondernemende maatschappij.’

Xavier Bouckaert, CEO Roularta Media Group

Ontdek meer over Roularta Media Group!

Heb je een vraag? Wij bieden antwoorden!

 • Zijn de bedrijven toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

  Elk bedrijf geeft op zijn bedrijfspagina aan of het al dan niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Als je de praktische zoekfilter benut, kan je deze toegankelijkheid ook als zoekcriterium instellen en zo de gewenste bedrijven uit de deelnemerslijst filteren.

 • Zijn de bedrijven toegankelijk voor kinderen?

  Elk bedrijf dat de deuren opent voor de grote massa, is er zich van bewust dat er ook kleine bezoekertjes langskomen. Het Voka Open Bedrijvendag team reikt de bedrijven tips aan om de kinderen mee te betrekken in het bedrijfsbezoek en animatie op maat te voorzien. Bedrijven geven zelf aan op hun bedrijfspagina of het bezoek leuk zal zijn voor kinderen en wat er juist voorzien is voor hen. Kan een bedrijf om veiligheidsredenen geen kinderen toelaten, dan staat dit expliciet vermeld. Vaak wordt bij die bedrijven wel opvang voorzien gedurende de rondleiding.

 • Hoe vind ik een bedrijf in mijn buurt?

  Je kan bedrijven zoeken op locatie, en je kan natuurlijk ook gebruik maken van de kaartweergave, waar je eenvoudig kan inzoomen op jouw regio.

 • Wat met de data of gegevens verzameld via Voka Open Bedrijvendag?

  Bekijk hiervoor zeker onze privacy policy op onze website, terug te vinden onderaan in de footer.

 • Waar vind ik de informatie van de deelnemende bedrijven?

  Op deze website kan je via ‘ontdek > alle deelnemende bedrijven’ de bedrijven selecteren die bij jouw interesses passen. Je kan eenvoudig zoeken op naam van een bedrijf, postcode en sector, of uitgebreid via de filter. Elk bedrijf heeft een bedrijfspagina waarop je kan lezen wat er allemaal te beleven zal zijn op Voka Open Bedrijvendag. Je komt er ook meer te weten over het bedrijf zelf.

  Verder vind je in de krant De Zondag, die bij de Vlaamse bakker ligt, een overzicht van de deelnemende bedrijven in jouw regio in de week van 24 september.

 • Wanneer is het Voka Open Bedrijvendag?

  Voka Open Bedrijvendag gaat elk jaar door op de eerste zondag van oktober. In 2024 vindt de 34e editie plaats op zondag 6 oktober. De bedrijven openen de deuren van 10u ’s ochtends tot 17u in de namiddag. Uitzonderingen hierop staan duidelijk aangegeven bij de bedrijfsinformatie.

Bezoek een deelnemend bedrijf!

Heel wat bedrijven nemen deel aan Voka Open Bedrijvendag 2024. Hou zeker onze website en social media in de gaten voor de meest recente updates!

Kan je niet wachten tot 6 oktober? Bezoek dan 24/7, 365/365 dagen onze digitale bedrijven!

Ontdek alle bedrijven