Ontdek onze partner Vlajo!

Ontdek waarom Vlajo mee zijn schouders zet onder Voka Open Bedrijvendag!

Intrapreneurs: nu nog op de schoolbanken, morgen op de bedrijfsvloer. De belangrijkste grondstof in Vlaanderen bevindt zich gemiddeld 1m75 boven de grond. Onze captians of industry slagen erin om de eerste natuur waarin ze uitblinken – ondernemerschap – te enten op hun teams en medewerkers. Iedereen ondernemer, iedereen intrapreneur. Ieder vanuit zijn werkplek zelfsturend en innoverend een bijdrage leveren aan meerwaarde. Met meer ondernemerschap tot gevolg. Een onuitputtelijke bron van grondstof. En dat laat Voka Open Bedrijvendag net zo mooi zien. Elk talent telt. Onze jeugd bezit een potentieel aan ondernemingszin en creativiteit. Leerlingen én leerkrachten krijgen via het event een zicht op uitdagingen van de bedrijven. De nieuwe generatie intrapreneurs heeft de sleutel: nu nog op de schoolbanken, morgen op de bedrijfsvloer. In oktober trekken we massaal naar de bedrijven. Vanaf januari komen de bedrijven naar de klas via Vlajo Ondernemers voor de Klas. De missie is dezelfde. Deze generatie jongeren heeft het potentieel om onze beproefde grondstof te valoriseren.

Peter Coenen, Directeur Vlajo

Ontdek meer over Vlajo!

Heb je een vraag? Wij bieden antwoorden!

 • Zijn de bedrijven toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

  Elk bedrijf geeft op zijn bedrijfspagina aan of het al dan niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Als je de praktische zoekfilter benut, kan je deze toegankelijkheid ook als zoekcriterium instellen en zo de gewenste bedrijven uit de deelnemerslijst filteren.

 • Zijn de bedrijven toegankelijk voor kinderen?

  Elk bedrijf dat de deuren opent voor de grote massa, is er zich van bewust dat er ook kleine bezoekertjes langskomen. Het Voka Open Bedrijvendag team reikt de bedrijven tips aan om de kinderen mee te betrekken in het bedrijfsbezoek en animatie op maat te voorzien. Bedrijven geven zelf aan op hun bedrijfspagina of het bezoek leuk zal zijn voor kinderen en wat er juist voorzien is voor hen. Kan een bedrijf om veiligheidsredenen geen kinderen toelaten, dan staat dit expliciet vermeld. Vaak wordt bij die bedrijven wel opvang voorzien gedurende de rondleiding.

 • Hoe vind ik een bedrijf in mijn buurt?

  Je kan bedrijven zoeken op locatie, en je kan natuurlijk ook gebruik maken van de kaartweergave, waar je eenvoudig kan inzoomen op jouw regio.

 • Wat met de data of gegevens verzameld via Voka Open Bedrijvendag?

  Bekijk hiervoor zeker onze privacy policy op onze website, terug te vinden onderaan in de footer.

 • Waar vind ik de informatie van de deelnemende bedrijven?

  Op deze website kan je via ‘ontdek > alle deelnemende bedrijven’ de bedrijven selecteren die bij jouw interesses passen. Je kan eenvoudig zoeken op naam van een bedrijf, postcode en sector, of uitgebreid via de filter. Elk bedrijf heeft een bedrijfspagina waarop je kan lezen wat er allemaal te beleven zal zijn op Voka Open Bedrijvendag. Je komt er ook meer te weten over het bedrijf zelf.

  Verder vind je in de krant De Zondag, die bij de Vlaamse bakker ligt, een overzicht van de deelnemende bedrijven in jouw regio in de week van 24 september.

 • Wanneer is het Voka Open Bedrijvendag?

  Voka Open Bedrijvendag gaat elk jaar door op de eerste zondag van oktober. In 2024 vindt de 34e editie plaats op zondag 6 oktober. De bedrijven openen de deuren van 10u ’s ochtends tot 17u in de namiddag. Uitzonderingen hierop staan duidelijk aangegeven bij de bedrijfsinformatie.

Bezoek een deelnemend bedrijf!

Heel wat bedrijven nemen deel aan Voka Open Bedrijvendag 2024. Hou zeker onze website en social media in de gaten voor de meest recente updates!

Kan je niet wachten tot 6 oktober? Bezoek dan 24/7, 365/365 dagen onze digitale bedrijven!

Ontdek alle bedrijven