Home Alle deelnemende bedrijven Belgische Marine

Belgische Marine

Fysiek bezoek
Talen: franstalig, nederlandstalig
Rolstoeltoegankelijkheid: gedeeltelijk
Meer filters: leuk voor kinderen

Wat valt er te beleven?

Bedrijfsrondleidingen

Voka Open Bedrijvendag gaat door van 10u00 tot 17u00.

Waar?

Ons adres

Graaf Jansdijk 1, 8380 Zeebrugge

Je hoeft niet te reserveren.

Wie we zijn

No Shipping, No Shopping België telt 67 km kustlijn, gelegen aan de drukste bevaren zeevaartroutes ter wereld. Daarmee heeft ons land internationaal een stevige reputatie opgebouwd.

We beschikken over de veertiende grootste handelsvloot ter wereld en zijn op dit gebied belangrijker dan bijvoorbeeld Frankrijk en Nederland.

Onze belangrijkste zeehavens dragen bij tot de economische welvaart van ons land. Antwerpen bekleedt qua economisch belang de tweede plaats in Europa en staat wereldwijd in de top 20.

Onze territoriale wateren en onze exclusieve economische zone mogen we gerust als onze elfde Belgische provincie beschouwen. Dit gebied telt een groeiende kritieke maritieme infrastructuur, zoals onderzeese kabels voor onze internettoegang. Of neem onze windparken, die ongeveer tien procent van de elektriciteitsvraag produceren of ongeveer de helft van de hernieuwbare energiedoelstelling sinds 2020. België staat vandaag in de wereldtop van windindustrie op zee.

De veiligheid voor onze kust garanderen is één zaak. Om internationaal onze eigen vloot en belangen te beschermen, moeten we echter ook in andere zones aanwezig zijn. Onze fregatten en mijnenbestrijdingsschepen worden internationaal uitgezonden om de belangen van het land te behartigen. Binnen de Marine worden alle functies intern opgeleid. Je voorafgaande opleiding dient bijgevolg niet noodzakelijk aan de basis van je nieuwe keuze binnen de Marine te liggen. Heb je zin om eens iets totaal anders te studeren, bij ons kan dit zonder probleem. Let er ook op dat de Marine voluit gaat voor technologische innovatie.

Vanaf 2024 wordt de volledige vloot vernieuwd en de toekomst gaat er volledig anders uitzien, dus als je zin hebt om in een modern en hoogtechnologisch bedrijf te komen werken, dan is de Marine zeker iets voor jou!

Wat we doen

Waar we voor staan

Maritieme handelsroutes vrijwaren De Marinecomponent verzekert wereldwijd de Belgische aanwezigheid op zee en vrijwaart de maritieme handelsroutes zodat het scheepvaartverkeer veilig en ongehinderd kan plaatsvinden.

Wereldwijd wordt negentig procent van alle goederen via zee getransporteerd. Daarom is het heel belangrijk om de handelsroutes open en veilig te houden, zowel voor onze eigen kust als in internationale wateren.

No shipping betekent no shopping.

Wist je dat

In 2024 wordt de volledige vloot van de Marine vernieuwd

Extra info

Gelieve de website hiervoor op te volgen, we zijn op zoek naar heel veel nieuwe bemanningen die op onze hoogtechnologische vloot willen inschepen.

Aftermovie TechnoFest 2023

Kom naar het NAVY TECHNOFest 2023, het grootste gratis technologiefestival in combinatie met Voka Open Bedrijvendag in de Marinebasis van Zeebrugge.

Laat je overdonderen door de snelheid van de drones bij het Belgisch kampioenschap droneracen en test je eigen pilootskills door zelf even met een drone te vliegen. Ontdek hoe het voelt om met kledij en een wapen te zwemmen als een echte gevechtszwemmer. Beleef de Marine en zijn maritieme partners door virtuele bezoeken te brengen aan de hand van Virtual Reality en Augmented Reality.

Word verrast door de nieuwste technologieën en wetenschap van hoogtechnologische bedrijven en diverse scholen en neem plaats in hun simulators of voer enkele opdrachten uit. Met verscheidene demonstraties word je meegezogen in de maritieme onder- , op- en bovenwaterwereld, waardoor je kennis maakt met de toekomstige capaciteiten van de Belgische Marine.

Feest mee op de live DJ-sets met onder andere Franky De Smet-Van Damme van Channel Zero, want de Marinebasis wordt getransformeerd tot een echt festivalterrein. Stil je honger en dorst in onze Foodvillage met een grote variatie van foodtrucks die je voorzien van de heerlijkste dranken en gerechtjes.

Mis dit evenement niet en gooi je anker uit bij de Marine!

Openstaande vacatures

Belgische Marine heeft ook een aantal openstaande vacatures.
Benieuwd naar meer informatie? Ontdek ze hieronder.

Ontdek ze hier

Ontdek andere bedrijven in deze regio

e-Pipe Benelux

Harelbeke
Hebt u last van lekken, geurhinder, ...
Fysiek bezoek

CGK Group

Gullegem
Opslagsystemen, procesinstallaties voor milieugevaarlijke stoffen en ...
Fysiek bezoek

Cliver Technics

Zwevegem
Duurzame technieken optimaal met elkaar laten ...
Fysiek bezoek

Polet Quality Products

Ardooie
De missie van Polet Quality Products ...
Fysiek bezoek

Dymotec

Olen
Wij zijn een ervaren partner voor ...
Digitaal bezoek

OptimaT

Lichtervelde
OptimaT is een toeleveringsbedrijf dat tal ...
Fysiek bezoek

Enjoy Concrete

Veurne
Prefab dat beantwoord aan de hoogst ...
Fysiek bezoek

Boomkwekerij Willaert

Roeselare
Met een keuze uit zo'n 5 ...
Fysiek bezoek

CLdN

Zeebrugge
CLdN is een toonaangevende leverancier van ...
Digitaal bezoek

bpost

Brussel
De postbode aan je deur, het ...
Digitaal bezoek

Broucke kachels & speksteencenter – Diksmuide

Esen
Al meer dan 60 jaar lang ...
Fysiek bezoek

Farys

Oostende
Farys verzorgt verschillende diensten in het ...
Digitaal bezoek

Roularta Media Group

Roeselare
Roularta Media Group is een Belgische ...
Digitaal bezoek

Politie Oostende

Oostende
Politie Oostende voorziet in de veiligheid ...
Digitaal bezoek

Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Oostkamp
Voka is het grootste en meest ...
Digitaal bezoek

Van Der Bauwhede

Waregem
Van Der Bauwhede één van de ...
Fysiek bezoek