Belgische Marine
Wie we zijn
No Shipping, No Shopping België telt 67 km kustlijn, gelegen aan de drukste bevaren zeevaartroutes ter wereld. Daarmee heeft ons land internationaal een stevige reputatie opgebouwd.
We beschikken over de veertiende grootste handelsvloot ter wereld en zijn op dit gebied belangrijker dan bijvoorbeeld Frankrijk en Nederland.
Onze belangrijkste zeehavens dragen bij tot de economische welvaart van ons land. Antwerpen bekleedt qua economisch belang de tweede plaats in Europa en staat wereldwijd in de top 20.
Onze territoriale wateren en onze exclusieve economische zone mogen we gerust als onze elfde Belgische provincie beschouwen. Dit gebied telt een groeiende kritieke maritieme infrastructuur, zoals onderzeese kabels voor onze internettoegang. Of neem onze windparken, die ongeveer tien procent van de elektriciteitsvraag produceren of ongeveer de helft van de hernieuwbare energiedoelstelling sinds 2020. België staat vandaag in de wereldtop van windindustrie op zee.
De veiligheid voor onze kust garanderen is één zaak. Om internationaal onze eigen vloot en belangen te beschermen, moeten we echter ook in andere zones aanwezig zijn. Onze fregatten en mijnenbestrijdingsschepen worden internationaal uitgezonden om de belangen van het land te behartigen. Binnen de Marine worden alle functies intern opgeleid. Je voorafgaande opleiding dient bijgevolg niet noodzakelijk aan de basis van je nieuwe keuze binnen de Marine te liggen. Heb je zin om eens iets totaal anders te studeren, bij ons kan dit zonder probleem. Let er ook op dat de Marine voluit gaat voor technologische innovatie.
Vanaf 2024 wordt de volledige vloot vernieuwd en de toekomst gaat er volledig anders uitzien, dus als je zin hebt om in een modern en hoogtechnologisch bedrijf te komen werken, dan is de Marine zeker iets voor jou!
Waar we voor staan
Maritieme handelsroutes vrijwaren De Marinecomponent verzekert wereldwijd de Belgische aanwezigheid op zee en vrijwaart de maritieme handelsroutes zodat het scheepvaartverkeer veilig en ongehinderd kan plaatsvinden.
Wereldwijd wordt negentig procent van alle goederen via zee getransporteerd. Daarom is het heel belangrijk om de handelsroutes open en veilig te houden, zowel voor onze eigen kust als in internationale wateren.
No shipping betekent no shopping.
Wist je dat
… de volledige vloot van De Marine in 2014 werd vernieuwd?
Extra info
Gelieve de website hiervoor op te volgen, we zijn op zoek naar heel veel nieuwe bemanningen die op onze hoogtechnologische vloot willen inschepen.
Ontdek
Belgische Marine
Openstaande vacatures
Belgische Marine heeft ook een aantal openstaande vacatures.
Benieuwd naar meer informatie? Ontdek ze hieronder.