Home Alle deelnemende bedrijven PartsCare / Home Aviation

PartsCare / Home Aviation

Fysiek bezoek
Talen: franstalig, nederlandstalig
Meer filters: kinderen zijn welkom
Rolstoeltoegankelijkheid: volledig

Wat valt er te beleven?

Stay tuned

Kijk af en toe eens naar deze pagina voor meer info over het programma op zondag 6 oktober 2024 bij PartsCare / Home Aviation.

Waar?

Ons adres

Jean Monnetlaan 5 bus2, 1800 Vilvoorde

Socials

Je hoeft niet te reserveren.

Wie we zijn

PartsCare is een leverancier, distributeur, makelaar, vliegtuigbergings- en adviesbureau voor alle vliegtuigonderdelen. Partscare combineert meer dan 80 jaar ervaring in de luchtvaart en hoewel het diensten aanbiedt in elk segment van de luchtvaartindustrie, is het meer gespecialiseerd in het segment van de corporate & business jets.
Het bedrijf werd in 2014 opgericht door de heer Bart Deheegher en is sindsdien exponentieel gegroeid tot een vaste waarde binnen de luchtvaartindustrie en een expert in luchtvaartonderdelen en logistiek. In 2023 werd de indeling van het bedrijf aangepast en ondergebracht in een overkoepelende holding om aan verdere eisen te voldoen ter voorbereiding op het komende decennium. In deze nieuwe lay-out werden de activiteiten van PartsCare opgesplitst in 3 pijlers: trading, warehousing en stocks.

In 2024 worden de activiteiten nog verder uitgebreid met de lancering van een meubelbedrijf ‘Home Aviation’ met als doel luchtvaart toegankelijk te maken voor een brede doelgroep door interieurobjecten, meubelstukken en/of nevenproducten, gemaakt van originele afgedankte, gerecyclede vliegtuigonderdelen, in de huizen van mensen te brengen. Vandaag de dag opereert ParstCare vanuit 2 locaties. Het hoofdkantoor en de magazijnen bevinden zich in het industriegebied van Vilvoorde, een zeer goede logistieke locatie dicht bij de nationale luchthaven en ook zeer dicht bij de belangrijkste knooppunten van grote expediteurs zoals DHL, Fedex en UPS. PartsCare beschikt er over 3, ultramoderne, state-of-the-art, geacclimatiseerde magazijnen van in totaal 1000 m2, temperatuur- en vocht gecontroleerd en voorzien van 24/7 permanente (video)bewaking. Daarnaast heeft PartsCare ook een sales afdeling in Kelowna, British Columbia, aan de Westkust van Canada om de internationale overzeese klanten in Noord- en Zuid-Amerika en Canada te bedienen.

Wat we doen

PartsCare is een handelsonderneming in vliegtuigonderdelen die wereldwijd onderdelen verkoopt uit eigen voorraad of als makelaar, waarbij onderdelen via uitgebreide netwerkkanalen en/of een bestaand klantenbestand op de wereldmarkt worden ingekocht en doorverkocht. PartsCare beschikt over een grote voorraad vliegtuigonderdelen voor verschillende soorten zakenjets maar ook van Airbus- en Boeing-vliegtuigtypes. Al die duizenden onderdelen worden opgeslagen in een geautomatiseerd opslagsysteem van 6 meter hoog om het gebruik van de opslag te maximaliseren en de picktijden te minimaliseren. Vandaag de dag komt 80% van de onderdelen die ParstCare verkoopt uit eigen voorraad en wordt slechts 20% op de markt aangekocht om vervolgens door te verkopen. PartsCare werkt samen met Fly-Out, een verhuurbedrijf voor de Europese luchtvaart met zo’n 20 à 30.000 werktuigen, en biedt een uitgebreid gamma aan van gespecialiseerd gereedschap van hoge kwaliteit, variërend van handgereedschap voor monteurs en complete gereedschapskisten voor gecertificeerd personeel tot diverse testapparatuur en zelfs landingsgestelkrikken voor de vliegtuigtypes Boeing, Airbus, Cessna en Dassault.

Waar we voor staan

De service van PartsCare is ongeëvenaard. Met onze consignatiecontracten streven wij ernaar om de stilstaande en overtollige voorraad van onze klanten te reactiveren en altijd de best mogelijke deal op de markt te bieden.

Wat je zeker niet mag missen

Dit jaar start PartsCare een samenwerking met Dirk Stouten, een interieurontwerper die zijn passie voor interieurontwerp combineerde met zijn passie voor de luchtvaart door een productlijn van hoogwaardige en exclusieve interieurobjecten, meubelstukken en/of nevenproducten te ontwerpen en te ontwikkelen, gemaakt van originele, afgedankte, gerecyclede vliegtuigenonderdelen. Aan de vooravond van Voka Open Bedrijvendag 2024 zal het nieuwe concept en bedrijf ‘Home Aviation’ boven de doopfont worden gehouden en officieel worden gelanceerd. Eén van de ambitieuze projecten die tijdens Voka Open Bedrijvendag getoond zullen worden is een pool house gemaakt van de enige Dassault Falcon 900B CD-01 van de Belgische Luchtmacht, het privévliegtuig van onze koning. Daarnaast zullen ook meubels en interieurobjecten te zien zijn gemaakt van vliegtuigonderdelen afkomstig van onder andere C-130, Bombardier 601 Challenger en Cessna 560 Citation Ultra.

Wist je dat

… Het bedrijf PartsCare werd opgericht in 2014 en we dit jaar ons 10-jarig jubileum vieren?

Ontdek meer van Parts Care!

Ontdek andere bedrijven in deze regio

GeoTherma

Hoegaarden
Fysiek bezoek
In hotspot Tienen

Kestens Montage

Tienen
Kestens Montage is sinds 1985 een ...
Fysiek bezoek

Vrebos Systems

Overijse
Vrebos is gespecialiseerd in de productie ...
Fysiek bezoek

KU Leuven Computerwetenschappen

Leuven
Computerwetenschappen aan de KU Leuven staat ...
Fysiek bezoek

Taes Keukens & Interieur

Glabbeek
Familiebedrijf Taes Keukens & Interieur draagt ...
Fysiek bezoek
Bedrijfsvideo
In hotspot Tienen

Carconnex

Tienen
Carconnex is gespecialiseerd in het aan- ...
Fysiek bezoek

Metaalconstructies Pouilliers

Halle
Metaalconstructies Pouilliers is gespecialiseerd in lasersnijeden, ...
Fysiek bezoek
In hotspot Tienen

Food Port

Tienen
Food Port is een plaats waar ...
Fysiek bezoek
In hotspot Tienen

Stichting Marguerite-Marie Delacroix

Tienen
Stichting MM Delacroix is één van ...
Fysiek bezoek

Familiehulp

Brussel
Word één van onze 13 000 ...
Digitaal bezoek
In hotspot Tienen

Delta VZW

Tienen
Delta is een maatwerkbedrijf, dat personen ...
Fysiek bezoek
In hotspot Tienen

Blankedale

Tienen
Een ruime diverstiteit aan arbeid en ...
Fysiek bezoek

Politiezone VIMA

Vilvoorde
Politiezone Vilvoorde-Machelen heeft een uniek grondgebied, ...
Fysiek bezoek

Dymotec

Olen
Wij zijn een ervaren partner voor ...
Digitaal bezoek

bpost

Brussel
De postbode aan je deur, het ...
Digitaal bezoek

Weir Minerals

Nederweert
“Meer dan 150 jaar innovatie: Wij ...
Digitaal bezoek

Mosterdmakerij De Ster

Lubbeek
Het productieproces van hun mosterd is ...
Fysiek bezoek

Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven

Leuven
Het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven ...
Digitaal bezoek
Fysiek bezoek

SAPA by Hydro Building Systems

Landen
Hydro Building Systems is één van ...
Digitaal bezoek

Harol

Diest
Harol is gespecialiseerd in zonwering, rolluiken ...
Digitaal bezoek

skeyes

Steenokkerzeel
Skeyes verzekert 24/07 de veiligheid en ...
Digitaal bezoek
Fysiek bezoek