Home Alle deelnemende bedrijven Stichting Marguerite-Marie Delacroix

Stichting Marguerite-Marie Delacroix

Fysiek bezoek
Meer filters: kinderen zijn welkom
Talen: nederlandstalig
Rolstoeltoegankelijkheid: volledig

Wat valt er te beleven?

Bedrijfsrondleidingen

Voka Open Bedrijvendag gaat door van 10u00 tot 17u00.

Waar?

Ons adres

Campus Thuys van Heylessem Kapucijnenstraat 57, 3300 Tienen

Je hoeft niet te reserveren.

Wie we zijn

Stichting Marguerite-Marie Delacroix biedt sinds 1950 een warme thuis voor kinderen en volwassenen met een matige tot diepe verstandelijke beperking en voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Bij Stichting M.M. Delacroix zijn we gepassioneerd door zorg en ambitie op een fijne manier. Met een 500-tal ervaren collega’s streven we dagelijks naar de beste zorg voor onze bewoners.

Wat we doen

Bij Stichting M.M. Delacroix verblijven ongeveer 270 bewoners, verdeeld over 28 leefgroepen. Een multidisciplinair team staat dagelijks klaar om de beste zorg, op maat van de bewoners te leveren. Overdag wordt voor elke bewoner een activiteitenprogramma uitgewerkt op basis van interesses en mogelijkheden. Zinvolle dagbesteding dragen wij hoog in het vaandel. Zo gaan de minderjarige bewoners naar school of krijgen ze onderwijs aan huis. De meerderjarige bewoners nemen deel aan activiteiten in ons dagcentrum ‘De Cleynen Bemt’. Daar kunnen zij kiezen uit 33 ateliers, zoals hout, klei, dierenverzorging, tuin, koken, kaarsen, muziek, sport, paardrijden, … Ook externe cliënten kunnen deelnemen aan de activiteiten in ons dagcentrum. Voor bewoners die niet naar het dagcentrum kunnen gaan, wordt een programma van leefgroepsactiviteiten opgesteld. Dat kan zowel een groepsactiviteit als een individuele activiteit zijn.

Om deskundige en kwaliteitsvolle zorg op maat te kunnen bieden aan onze bewoners, zijn alle schakels van het multidisciplinaire team belangrijk. De pedagogische dienst bestaat uit een zorgcoördinator, een teamcoördinator en de leefgroepsbegeleiders. Zij werken samen aan de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van onze bewoners.

Om het lichamelijk en geestelijk welzijn van onze bewoners te bewaken, beschikken we over een uitgebreid medisch team. Onze maatschappelijk assistenten vormen de brug tussen de professionele expertise van de collega’s en de ervaringsdeskundigheid van het netwerk van de bewoner.

Onze kinesitherapeuten bieden een kwaliteitsvolle begeleiding van de motorische evolutie van de bewoners. De frequentie aan therapie wordt bepaald door de noden van de bewoner. Naargelang de mogelijkheden van de bewoner wordt er individueel of in groep gewerkt aan de doelstellingen.

Onze ergotherapie is er op gericht om dagelijkse handelingen in de eigen woon- en leefomgeving (weer) mogelijk te maken. Samen met de begeleiders van de leefgroep werken onze ergotherapeuten een plan uit om de zelfredzaamheid van bewoners te ontwikkelen of te onderhouden.

Het team van logopedisten ondersteunt onze bewoners op vlak van communicatie, voeding, gehoor en mondverzorging.

Omdat muziek aansluit bij elk niveau, is het een krachtig middel om te communiceren met onze bewoners. Onze muziektherapeuten gebruiken muziek om aan te voelen hoe een bewoner zich voelt. Muziektherapie vindt zowel individueel als in groep plaats.

Daarnaast staat een groot team aan ondersteunende diensten klaar om alles in goede banen te leiden. Denk maar aan onze eigen grootkeuken, de wasserij, de technische dienst, het economaat of de afdeling naad waar alle herstellingswerken gebeuren en kledij op maat wordt aangepast. Ook ons onderhoudsteam en het transportteam staan dagelijks klaar. Daarnaast zijn er nog tal van administratieve diensten die ervoor zorgen dat alles op wieltjes loopt.

Waar we voor staan

De waarden die ons samenbrengen bij Stichting M.M. Delacroix zijn humor, integriteit, eerlijkheid, gelijkwaardigheid, openheid en verdraagzaamheid in onze dagdagelijkse omgang met onze bewoners en medewerkers.

Samen met alle medewerkers willen we onze bewoners in eerste instantie een warme thuis bieden die gekenmerkt is door gastvrijheid en geborgenheid. Hierbij streven we naar kwaliteit van leven en tevredenheid van onze bewoners. We bieden specifieke dienstverlening, ondersteuning en deskundigheid op maat. Hierdoor worden kansen en zingeving gecreëerd, zowel voor de bewoners als voor de medewerkers.

Elke medewerker draagt vanuit zijn functie bij tot het realiseren van welzijn en welbehagen bij onze bewoners. Als organisatie spelen we in op de laatste ontwikkelingen in de zorgsector. Dit maakt van Stichting M.M. Delacroix een plek die blijft boeien. We stemmen de accommodaties af op de noden van de bewoners en medewerkers. Zo maken we het aangenaam voor iedereen.

Humor is onze kracht. Samen zorgen we dagelijks voor het welzijn van onze bewoners en dat doen we met een lach en een traan. Als een hecht team bouwen we op elkaar en bieden we veiligheid aan wie dat nodig heeft. We denken positief en maken het graag plezant. Want een glimlach: daar doen we het voor!

Wat je zeker niet mag missen

  • Neem deel aan één van onze rondleidingen en ontdek Stichting M.M. Delacroix achter de schermen. We nemen jou onder andere mee naar ons gloednieuwe Thuys De Linde waar bewoners met een Niet-Aangeboren Hersenaandoening verblijven.
  • Ervaar wat het is om met een beperking te leven en laat je verrassen tijdens één van onze workshops (spreken met ondersteunen van gebaren (SMOG), schilder met je mond, maak muziek samen met onze bewoners, volg een workshop dans met onze bewoners en leg een parcours af met een fysieke beperking).
  • Kom shoppen in ons winkeltje met zelfgemaakte producten.
  • Geniet achteraf van een drankje en één van onze zelfgemaakte dessertjes.
  • Voor de allerkleinsten hebben we een leuke zoektocht georganiseerd!

Wist je dat

… We bij Stichting M.M. Delacroix vertrekken vanuit mogelijkheden, niet vanuit de beperking.

… We één van de grootste organisaties voor mensen met een beperking in de regio zijn.

Extra informatie

Er is parking voorzien ter hoogte van het Bergéstadion of zwembad De Blyckaert. Wij zijn toegankelijk voor mensen in een rolstoel!

We zijn steeds op zoek naar begeleiders. Check alle openstaande vacatures via werkenbijstichtingdelacroix.be

Openstaande vacatures

Stichting Marguerite-Marie Delacroix heeft ook een aantal openstaande vacatures.
Benieuwd naar meer informatie? Ontdek ze hieronder.

Ontdek ze hier

Ontdek andere bedrijven in deze regio

In hotspot Tienen

Food Port

Tienen
Food Port is een plaats waar ...
Fysiek bezoek

Familiehulp

Brussel
Word één van onze 13 000 ...
Digitaal bezoek
In hotspot Tienen

Delta VZW

Tienen
Delta is een maatwerkbedrijf, dat personen ...
Fysiek bezoek
In hotspot Tienen

Blankedale

Tienen
Een ruime diverstiteit aan arbeid en ...
Fysiek bezoek

Politiezone VIMA

Vilvoorde
Politiezone Vilvoorde-Machelen heeft een uniek grondgebied, ...
Fysiek bezoek

Dymotec

Olen
Wij zijn een ervaren partner voor ...
Digitaal bezoek

bpost

Brussel
De postbode aan je deur, het ...
Digitaal bezoek

Weir Minerals

Nederweert
“Meer dan 150 jaar innovatie: Wij ...
Digitaal bezoek

Mosterdmakerij De Ster

Lubbeek
Het productieproces van hun mosterd is ...
Fysiek bezoek

Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven

Leuven
Het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven ...
Digitaal bezoek
Fysiek bezoek

SAPA by Hydro Building Systems

Landen
Hydro Building Systems is één van ...
Digitaal bezoek

Harol

Diest
Harol is gespecialiseerd in zonwering, rolluiken ...
Digitaal bezoek

skeyes

Steenokkerzeel
Skeyes verzekert 24/07 de veiligheid en ...
Digitaal bezoek