Voka Open Bedrijvendag voor ondernemingen en bedrijven

Voka Open Bedrijvendag is niet zomaar een opendeurdag. Het is zoveel waardevoller dan dat. Je toont namelijk niet alleen je product of je dienstverlening, maar je hele bedrijf van a tot z. Niet alleen het eindresultaat, maar ook de grondstoffen. Niet alleen het productieproces, maar ook de werkomgeving. Voka Open Bedrijvendag is een belevenis voor jong en oud. Er zijn 1001 redenen om de deuren mee open te gooien! We zetten er hieronder graag enkele op een rij met wat meer uitleg.

Bereik werkzoekenden

Ben je op zoek naar nieuwe medewerkers? Wil je je als werkgever profileren of je medewerkers extra motiveren? Dan is Voka Open Bedrijvendag hiervoor dé ideale tool. Meer dan 500.000 bezoekers gingen in 2023 tijdens Voka Open Bedrijvendag op pad om bedrijven te ontdekken, voelen, proeven … of ze wandelden digitaal binnen bij bedrijven. Een uitgelezen kans dus om je te profileren als werkgever!

Focus op je ambassadeurs

Employer Branding heeft alles te maken met je reputatie als werkgever waarbij je imago centraal staat. Aan de buitenwereld tonen wie je bent, waar je voor staat, welke richting je wil uitgaan… Door te investeren in employer branding vind je makkelijker de juiste kandidaten voor je vacatures en hou je hen ook langer aan boord. Je medewerkers zijn je meest loyale ambassadeurs! Ze zijn de drijvende kracht van je onderneming.

rekruteringstool

Rekruteren via Voka Open Bedrijvendag is een slimme zet. Geen enkel ander evenement biedt de mogelijkheid aan potentiële medewerkers om je bedrijf op een heel anonieme en vrijblijvende manier te ontdekken. Ze ontdekken wat je doet, wat de jobinhoud is, wie de toekomstige collega’s zijn en hoe de sfeer zit; één voor één essentiële factoren om te beslissen of je ergens wel of niet aan de slag wil.

1001 redenen om je deuren open te gooien

Heb je een nieuw gebouw? Heb je een verjaardag te vieren? Wens je een generatiewissel binnen het bedrijf in de kijker te zetten? Heb je zin in een grote teambuilding en wens je je fiere medewerkers in de bloemetjes te zetten? Heb je zin om jouw ondernemersverhaal te vertellen en anderen te inspireren? Wil je tonen wat jullie dagelijks doen? Of wil je net tonen hoe jullie inzetten op duurzaam ondernemen? Wil je het nieuwe werken en het ondernemen van morgen in de kijker zetten? Of ben je op zoek naar nieuwe medewerkers en wens je je vacatures op een originele manier in de kijker te plaatsen? Is data en conversie ook voor jouw bedrijf belangrijk? Elke reden is een goede reden, en wij hebben de nodige tips en tricks om jouw specifieke doelstellingen te bereiken!

Focus op een positieve employer branding voor je onderneming of bedrijf

Voka Open Bedrijvendag is een uitgelezen kans om mensen een blik achter de schermen te geven, ze te laten voelen en proeven. Het is tevens ook de grootste jobbeurs van het jaar! De uitgelezen kans dus om je te profileren als werkgever en je employer branding- imago een boost te geven. Maar het is ook dé ideale tool om je medewerkers, je ware ambassadeurs, in de kijker te zetten tijdens de grootste teambuilding van het jaar.

Meer dan 500.000 bezoekers gingen in 2023 tijdens Voka Open Bedrijvendag op pad om bedrijven te ontdekken, voelen, proeven… of ze wandelden digitaal binnen bij bedrijven. Een uitgelezen kans dus om je te profileren als werkgever en je employer branding- imago een boost te geven!

Innovatie is voor veel bedrijven één van de belangrijkste motoren

Ben je een onderneming die volop investeert in innovatie? Wil je een belangrijke innovatie in de kijker plaatsen? Door te tonen hoe innoverend je bedrijf is, kan je werkzoekenden triggeren om in je bedrijf te komen werken, want zo toon je dat je als bedrijf klaar bent voor de toekomst.

Via ons bereik kan je het grote B2B en B2C publiek op de hoogte brengen van je initiatieven én extra aandacht krijgen binnen ons ‘innovatie-luik’ op onze website en in onze mediacampagne.

Plaats één of meerdere van je producten in de kijker

Ben je vastberaden om de naam van je bedrijf en je merknaam ‘top of mind’ te maken? Wens je meer naamsbekendheid te genereren buiten je eigen buurt en klantenbestand om nieuwe klanten of partners aan te trekken? Ben je dolgelukkig indien je verkoopcijfer een ferme boost krijgt? Misschien ben je op een moment gekomen om een nieuw product te lanceren?

Tijdens Voka Open Bedrijvendag kan je de focus leggen op producten die je wil verkopen. Je kan de voordelen van je product live tonen. Laat de bezoekers zeker iets proeven als dat kan & geef hen de kans om het product aan te kopen.

Creeër een positief gevoel rond je onderneming bij het grote publiek

Een sterk imago zorgt voor goede relaties met jouw klanten, toekomstige klanten en leveranciers. Wil je aan de omgeving laten zien welke maatregelen je hebt getroffen op vlak van veiligheid, milieu, geluid of werkgelegenheid? Of ben je druk bezig om alle vooroordelen over je sector/bedrijf weg te werken? Voka Open Bedrijvendag kan je hierbij helpen! Het imago van je bedrijf wordt meegenomen in ons 360° mediaplatform. Zowel online als offline krijgt jouw bedrijf een ongeziene visibiliteit bij het grote publiek!

Toon dat je bedrijf inzet op duurzaam ondernemen

Wil je tonen hoe je bedrijf inzet op duurzaam ondernemen? Werken jullie in een groene omgeving? Tijdens Voka Open Bedrijvendag kan je tonen en/of vertellen welke milieubewuste acties je onderneemt en wat de resultaten hiervan zijn. Toon wat het verschil is tussen voor en na wanneer je bepaalde milieumaatregelen hebt doorgevoerd. Laat bijvoorbeeld de voordelen van groene energie zien t.o.v. andere energiebronnen. Waterdichte bewijzen overtuigen het sterkst. Je kan ook de groene werkplek tonen om potentiële medewerkers aan te trekken.

Door deel te nemen, draag je bij tot het sensibiliseren van de maatschappij en kan je samen met andere bedrijven een groen platform creëren én daar zijn bezoekers fan van!

Elke reden is goed genoeg om enthousiast feest te vieren

Heb je een nieuw gebouw? Ben je trots op je nieuwe afdeling? Ben je op het moment gekomen om een jubileum te vieren? Wil je een belangrijke innovatie in de kijker plaatsen? Een generatiewissel binnen het familiebedrijf? Of heb je gewoon zin om je medewerkers extra in de bloemetjes te zetten?

Elke reden is een goed genoeg om enthousiast feest te vieren! Het is altijd leuk om de bezoekers een glaasje aan te bieden, bij feest hoort er natuurlijk een drankje!

Zit je met een vraag? Wij bieden antwoorden

 • Wat als er maar een beperkt aantal bezoekers mogelijk is omwille van veiligheidsmaatregelen?

  Moet je rekening houden met beperkte capaciteit? Of zijn veiligheidsredenen voor jou een prioriteit. Dan biedt Voka Open Bedrijvendag een handige tool waardoor je zonder zorgen je bezoekers kan ontvangen. Mocht je verder nog vragen hebben, vraag zeker naar meer informatie.

 • Wat is er inbegrepen in mijn deelname?

  Wil je graag weten wat er inbegrepen is in je deelname? Je kan hier alles terugvinden. Mocht je verder nog vragen hebben, aarzel niet om contact op te nemen!

 • Ik ben ingeschreven, wat zijn de next steps?

  Je kan hier een duidelijk stappenplan vinden. Veel succes!

 • Is deelnemen handig in geval van vacatures?

  Lees hier tal van succesverhalen van bedrijven die reeds hebben deelgenomen.

 • Wat is de reglementering rond tewerkstelling op zondag?

  Volgens de Arbeidswet mag er op zondag geen arbeid uitgevoerd mag worden. Maar in het geval van Open Bedrijvendag voorziet diezelfde wet wel een uitzondering, voor “deelneming aan manifestaties van alle aard, o.m. aan salons, tentoonstellingen, musea, jaarbeurzen, nijverheids- en landbouwtentoonstellingen, markten, braderijen, optochten en sportmanifestaties.”

 • Wat met een tijdelijke wijziging van het uurrooster?

  De uitzonderlijke prestaties van je werknemers op Open Bedrijvendag moet je ook in een uurrooster opnemen. Daarvoor kan je de techniek van tijdelijke wijziging van het uurrooster toepassen. Je zorgt ervoor dat je een bericht, via aanplakking, minstens 24 uur op voorhand uithangt in je onderneming. Daarop vermeld je de uren die jouw medewerkers die zondag moeten presteren waarna je het document van een datum en een handtekening voorziet.

 • Extra verloning?

  Als jouw werknemers hun gewone uurrooster hebben gepresteerd in de voorbije zes dagen, zullen de uitzonderlijke prestaties op openbedrijvenzondag als overuren aanzien worden. Dit betekent dat je een toeslag van 100%, en een aantal uren betaalde recuperatie, moet toekennen gelijk aan het aantal gepresteerde uren op die zondag.
  Kwam je met jouw werknemer overeen om hem in de weekdagen voor Open Bedrijvendag een dagje vrijaf te gunnen voor zijn inzet op zondag, zal je de overurentoeslag niet moeten betalen. Dat komt omdat er effectief niet meer gepresteerd is gedurende die week dan de normale arbeidsduur.
  In sommige sectoren of ondernemingen bestaat er ook een zondagtoeslag voor iedere prestatie op zondag. Je kijkt best even na of dit ook voor jou het geval is.

 • Wat met onbetaalde inhaalrust?

  Onbetaalde inhaalrust voor zondagsprestaties, overuren of niet, moet je sowieso toestaan en dit binnen de zes dagen na de zondag van openbedrijvendag. Deze kan je wel plaatsen op een dag die voor jouw werknemer hoe dan ook een ‘vrije dag’ is.

 • Moet er iets voor kinderen voorzien worden?

  Voka Open Bedrijvendag is vaak een familie-uitstap. Een activiteit voor de jongere bezoeker is steeds een trigger voor een bezoek.

 • Kan er gewerkt worden met vrijwilligers?

  Check eerst bij je sociaal secretariaat vooraleer je met vrijwilligers in zee gaat.

 • Wat is de deadline van inschrijving voor deelname aan fysiek event (eerste zondag van oktober)?

  30 juni, op die manier kan tijdig alle materiaal besteld (gepersonaliseerd) worden en kan jullie deelname voldoende gepromoot worden via de Open Bedrijvendag-kanalen.

 • Wat zijn de algemene voorwaarden om deel te nemen aan Voka Open Bedrijvendag?

  1. Zowel het logo als de benaming van Voka Open Bedrijvendag (Studio Aperi Negotium) zijn beschermd. Dit betekent onder meer dat de deelnemende bedrijven het enkel binnen het kader van de organisatie en op de voorgeschreven wijzen mogen gebruiken. Hetzelfde geldt voor alle overige ontwerpen en concepten in het kader van de organisatie.

  2. De onderschrijving van het inschrijvingsformulier impliceert in hoofde van de deelnemende bedrijven kennisname van en akkoord met de algemene voorwaarden. Op elk moment heeft de organisatie het recht om een inschrijving te weigeren als het bedrijf niet aan het concept beantwoordt of als het de algemene voorwaarden en spelregels niet wil respecteren.

  3. Door zich in te schrijven verbindt het bedrijf er zich toe, aansluitend op de organisatie van een Voka Open Bedrijvendag binnen haar onderneming, de uitdrukkelijke link te leggen met de organisatie Voka Open Bedrijvendag (Studio Aperi Negotium) in al haar communicatie rond haar open-deur-dag. Het deelnemende bedrijf verbindt er zich eveneens toe enkel de door de organisatie Voka Open Bedrijvendag (Studio Aperi Negotium) ter beschikking gestelde materialen te gebruiken als communicatiemiddel en onder geen enkel beding (behalve bij uitzonderlijke toestemming) eigen ontwerpen hiervoor aan te wenden. Dit om een uniforme aanpak toe te laten die zowel in het belang van alle deelnemers als van het evenement is. De deelnemende bedrijven zijn verantwoordelijk voor het correcte gebruik en verwijdering na het evenement van de ter beschikking gestelde materialen.

  4. Voka Open Bedrijvendag (Studio Aperi Negotium) is in geen geval aansprakelijk voor eventuele ongevallen. Voor de volledige organisatie binnen de bedrijfsgrenzen, en eventueel daarbuiten in geval van organisatie van bijkomende activiteiten op initiatief van het bedrijf, dient het bedrijf zich ten allen tijde voldoende te verzekeren, door ofwel een bijzondere verzekering af te sluiten ofwel een bevestiging te kunnen voorleggen dat de organisatie gedekt is door de bestaande bedrijfsverzekering.

  5. De inschrijving op zich is definitief vanaf de ondertekening van het inschrijvingsformulier. Indien een bedrijf wenst af te zien van deelname, moet alles wat gefactureerd is, betaald worden. De deelname kan niet verschoven worden naar volgende edities. Ook wat betaald werd kan niet aangewend worden voor een volgende deelname.

  5a. De factuur kan slechts binnen de acht dagen na factuurdatum worden geprotesteerd per aangetekend schrijven.

  5b. Indien binnen het kader van de organisatie goederen geleverd worden of diensten gepresteerd die gebreken vertonen, dient desaangaande onmiddellijk en uitgebreid een schriftelijk protest binnen de 48 uur na levering te gebeuren. Leverings- en organisatiedata zijn louter indicatief en binden Voka Open Bedrijvendag (Studio Aperi Negotium) niet. Eventuele wijzigingen geven geen recht op terugbetaling en/of schadevergoeding.

  5c. Bij inschrijving wordt het deelnamebedrag 14 kalenderdagen na inschrijving voor 100% gefactureerd.

  5d. Bij gebrek aan betaling van de facturen op vervaldatum, is van rechtswege en zonder enige ingebrekestelling een verwijlintrest van 12%/jaar verschuldigd. Daarenboven is een forfaitaire schadevergoeding verschuldigd gelijk aan 10% van het factuurbedrag, met een minimum van € 125 en een maximum van € 2500 voor de veroorzaakte administratieve kosten.  Het trekken van een wissel geldt nooit als schuldvernieuwing.

  5e. De levering van de materialen van het standaardpakket is inbegrepen in de deelnameprijs. De materialen worden slechts geleverd bij betaling van alle openstaande facturen. De terugname van de te recupereren materialen gebeurt door Voka Open Bedrijvendag (Studio Aperi Negotium) nadat Voka Open Bedrijvendag heeft plaatsgevonden. Beschadigde of verloren materialen worden aangerekend.

  6. In het kader van het project Voka Open Bedrijvendag, kan het deelnemende bedrijf een goed doel steunen. Dit goede doel wordt door het bedrijf op vrijwillige basis gekozen en moet een sociaal of caritatief, en niet-commercieel en/of niet-politiek karakter hebben. Voka Open Bedrijvendag (Studio Aperi Negotium) kan onder geen enkel beding aansprakelijk gesteld worden voor eventuele problemen tussen het bedrijf en haar gekozen goed doel.

  7. Voka Open Bedrijvendag (Studio Aperi Negotium) behoudt zich het recht voor om naast de organisatie van het lokale of algemene goede doel binnen de deelnemende bedrijven op Voka Open Bedrijvendag een of meerdere activiteiten op te zetten dan wel deze te ondersteunen. De deelnemer verplicht zich tot deelname aan de door de organisatie georganiseerde activiteiten in het kader van Voka Open Bedrijvendag, behoudens in die gevallen waarin deze strijdig zouden zijn met het algemeen belang van de deelnemer. Verkoop en/of veiling binnen het kader van Voka Open Bedrijvendag kan slechts na voorafgaande schriftelijke toestemming van de organisatie, zonder dat deze toelating evenwel ooit enige aansprakelijkheid op welk vlak dan ook zou kunnen impliceren in hoofde van Voka Open Bedrijvendag (Studio Aperi Negotium).

  8. In geval de organisatie beslist dat het evenement door overmacht afgelast wordt, kunnen de deelnemende bedrijven geen aanspraak maken op enige schadevergoeding van de organisatie.

  9. Het deelnemende bedrijf aanvaardt dat de organisatie de namen en logo’s van de partners en sponsors van het evenement op alle documenten en ook de dag zelf in de onderneming kan profileren.

  10. Eventuele betwistingen betreffende de toepassing en/of interpretatie van deze algemene voorwaarden dienen voorgelegd te worden aan de rechtbank bevoegd voor de plaats waar de zetel van Voka Open Bedrijvendag (Studio Aperi Negotium) is gevestigd.

  11. Voka Open Bedrijvendag (Studio Aperi Negotium) kan op ieder moment het aantal actieve personen hier opgegeven controleren en een aanpassing van de deelnameprijs factureren.

  12. Wet op de privacy van 8 december 1992: Uw gegevens worden opgenomen in ons bestand om u op de hoogte te houden van onze promoties doch kunnen tevens worden gebruikt om door te geven aan onze partners en sponsors met het oog op aangepaste direct marketing acties.

Met steun van onze partners

Deelnemen aan VOKA open bedrijvendag met je organisatie?

Zin gekregen om mee op de kar te springen van Voka Open Bedrijvendag en wens je je in te schrijven? Vraag vrijblijvend een offerte op & wij nemen binnen de week contact met je op.

Offerte aanvragen