Openbedrijvendag voor overheids- en onderwijs instellingen

Lokale gemeente- of stadsdiensten. Het zijn vaak diensten waarvan het grote publiek niet altijd weet wat er zich achter de schermen plaatsvindt. Voka Open Bedrijvendag geeft ook deze diensten een mooie kans om het beste van zichzelf te laten zien.

Lokale overheidsdiensten

Laat mensen eens binnenkijken bij een gemeente- of stadsdienst

Het stadhuis, containerpark, cultureel centrum, de bibliotheek, technische dienst,… Het zijn allemaal lokale overheidsdiensten waarmee mensen dagdagelijks in contact komen. Weten ze echter wat er achter de schermen gebeurt? Vaak niet. Op Voka Open Bedrijvendag geven we ook deze diensten de kans om zich voor te stellen aan het grote publiek.

Een stads- of gemeentedienst kan deelnemen aan het tarief van een bedrijf met 1 tot en met 5 werknemers, net zoals de politie of brandweer. Het allerlaagste tarief dus. Gebruik deelnamecode ‘Dienst’ bij fysieke inschrijving om van het voordeel te genieten.

Politie en brandweer

Een blik werpen achter de schermen bij de politie of brandweer doe je niet elke dag

Politiezones en brandweerkazernes stappen graag in het Voka Open Bedrijvendag avontuur. Een blik werpen achter de schermen van dergelijke instellingen doe je dan ook niet elke dag! Een rondje in de tuimelwagen, de hogedrukslang bedienen, meerijden met de brandweerwagen of spectaculaire demonstraties aanschouwen, het is de moeite waard.

Wij noteerden 3.500 bezoekers. Het was een gigantisch succes! Het gevarieerde programa werd gesmaakt door jong & oud. Ook onze jobbeurs kreeg meerdere geïnteresseerden over de vloer.
Lien Depoorter Adviseur Communicatie & Woordvoerder, Politie Brugge
Onderwijsinstellingen

Laat mensen kennismaken met je studieaanbod en toekomstmogelijkheden

Heel wat universiteiten, hogescholen en middelbare scholen namen al deel aan Voka Open Bedrijvendag! We verlagen de drempel om van dichtbij kennis te maken met het studieaanbod en de toekomstmogelijkheden van bepaalde richtingen. Scholen kunnen deelnemen aan de prijs die bedrijven met 6 tot en met 50 werknemers betalen. Vermeld deelnamecode ‘School’ bij fysieke inschrijving.

Geniet van een voordeeltarief

Lokale overheidsdiensten en onderwijsinstellingen genieten van een voordeeltarief.

Offerte aanvragen

Lokale overheidsdiensten

Een stads- of gemeentedienst kan deelnemen aan het tarief van een bedrijf met 1 tot en met 5 werknemers, net zoals de politie of brandweer. Het allerlaagste tarief dus.

Politie en brandweer

Ondanks het hoge aantal korpsleden, kunnen zij deelnemen in categorie 1 (bedrijven met 1 tot en met 5 werknemers). Het allerlaagste tarief dus.

Onderwijsinstellingen

Scholen kunnen deelnemen aan de prijs die bedrijven met 6 tot en met 50 werknemers betalen.

Zit je met een vraag? Wij bieden antwoorden

 • Wat als er maar een beperkt aantal bezoekers mogelijk is omwille van veiligheidsmaatregelen?

  Moet je rekening houden met beperkte capaciteit? Of zijn veiligheidsredenen voor jou een prioriteit. Dan biedt Voka Open Bedrijvendag een handige tool waardoor je zonder zorgen je bezoekers kan ontvangen. Mocht je verder nog vragen hebben, vraag zeker naar meer informatie.

 • Wat is er inbegrepen in mijn deelname?

  Wil je graag weten wat er inbegrepen is in je deelname? Je kan hier alles terugvinden. Mocht je verder nog vragen hebben, aarzel niet om contact op te nemen!

 • Ik ben ingeschreven, wat zijn de next steps?

  Je kan hier een duidelijk stappenplan vinden. Veel succes!

 • Is deelnemen handig in geval van vacatures?

  Lees hier tal van succesverhalen van bedrijven die reeds hebben deelgenomen.

 • Wat is de reglementering rond tewerkstelling op zondag?

  Volgens de Arbeidswet mag er op zondag geen arbeid uitgevoerd mag worden. Maar in het geval van Open Bedrijvendag voorziet diezelfde wet wel een uitzondering, voor “deelneming aan manifestaties van alle aard, o.m. aan salons, tentoonstellingen, musea, jaarbeurzen, nijverheids- en landbouwtentoonstellingen, markten, braderijen, optochten en sportmanifestaties.”

 • Wat met een tijdelijke wijziging van het uurrooster?

  De uitzonderlijke prestaties van je werknemers op Open Bedrijvendag moet je ook in een uurrooster opnemen. Daarvoor kan je de techniek van tijdelijke wijziging van het uurrooster toepassen. Je zorgt ervoor dat je een bericht, via aanplakking, minstens 24 uur op voorhand uithangt in je onderneming. Daarop vermeld je de uren die jouw medewerkers die zondag moeten presteren waarna je het document van een datum en een handtekening voorziet.

 • Extra verloning?

  Als jouw werknemers hun gewone uurrooster hebben gepresteerd in de voorbije zes dagen, zullen de uitzonderlijke prestaties op openbedrijvenzondag als overuren aanzien worden. Dit betekent dat je een toeslag van 100%, en een aantal uren betaalde recuperatie, moet toekennen gelijk aan het aantal gepresteerde uren op die zondag.
  Kwam je met jouw werknemer overeen om hem in de weekdagen voor Open Bedrijvendag een dagje vrijaf te gunnen voor zijn inzet op zondag, zal je de overurentoeslag niet moeten betalen. Dat komt omdat er effectief niet meer gepresteerd is gedurende die week dan de normale arbeidsduur.
  In sommige sectoren of ondernemingen bestaat er ook een zondagtoeslag voor iedere prestatie op zondag. Je kijkt best even na of dit ook voor jou het geval is.

 • Wat met onbetaalde inhaalrust?

  Onbetaalde inhaalrust voor zondagsprestaties, overuren of niet, moet je sowieso toestaan en dit binnen de zes dagen na de zondag van openbedrijvendag. Deze kan je wel plaatsen op een dag die voor jouw werknemer hoe dan ook een ‘vrije dag’ is.

 • Moet er iets voor kinderen voorzien worden?

  Voka Open Bedrijvendag is vaak een familie-uitstap. Een activiteit voor de jongere bezoeker is steeds een trigger voor een bezoek.

 • Kan er gewerkt worden met vrijwilligers?

  Check eerst bij je sociaal secretariaat vooraleer je met vrijwilligers in zee gaat.

 • Wat is de deadline van inschrijving voor deelname aan fysiek event (eerste zondag van oktober)?

  30 juni, op die manier kan tijdig alle materiaal besteld (gepersonaliseerd) worden en kan jullie deelname voldoende gepromoot worden via de Open Bedrijvendag-kanalen.

Met steun van onze partners

Deelnemen aan VOKA open bedrijvendag met je organisatie

Zin gekregen om mee op de kar te springen van Voka Open Bedrijvendag en wens je je in te schrijven? Vraag vrijblijvend een offerte op & wij nemen binnen de week contact met je op.

Offerte aanvragen