Home Alle deelnemende bedrijven Garden Gin Company

Garden Gin Company

Fysiek bezoek
Talen: franstalig, nederlandstalig
Rolstoeltoegankelijkheid: gedeeltelijk
Meer filters: leuk voor kinderen

Wat valt er te beleven?

Bedrijfsrondleidingen

Voka Open Bedrijvendag gaat door van 10u00 tot 17u00.

Springkasteel

We voorzien een springkasteel voor extra plezier.

Workshop distilleren

Waar?

Ons adres

Bloempotstraat 23a, 9170 Meerdonk

Je hoeft niet te reserveren.

Wie we zijn

De producten van Garden Gin Co. zijn het resultaat van noeste arbeid, vooral handwerk en geen bandwerk zoals bij de doorsnee gins. De eetbare bloemen, peren, kruiden worden gekweekt en geplukt in de tuin van Bart Verelst in Meerdonk. De gins en likeuren worden op de Bloempothoeve gemaakt en gebotteld. Onze mooie, artistieke etiketten worden stuk voor stuk handmatig op de flessen gekleefd, een job voor geduldige mensen. De hoofdactiviteit op de Bloempothoeve is het telen van verse ingrediënten specifiek voor de spirituele dranken. ’s Zomers bloeit er een enorm gamma aan eetbare bloemen, fruitsoorten en kruiden. Alles wordt vers geoogst en onmiddellijk gemacereerd zodat er geen smaken verloren gaan. Het succes moedigde aan om de ingeslagen weg aan te houden en verder te gaan experimenteren met clusters van verse producten die een bepaalde sfeer of aroma kunnen weergeven. Zo ontstond de Secret Garden Gin, op basis van viooltjes en moerbei. De Sea Garden Gin is gedistilleerd uit zeegroenten die voornamelijk geoogst zijn aan de nabije Westerschelde en het aroma van de Mountain Garden Gin leidt je regelrecht naar de Alpen. De likeuren zijn een ander verhaal: De Bloempothoeve heeft een aantal boomgaarden, doch te weinig om rendabel te zijn. De 3 ha perenbomen volstaan echter wél om er een heerlijke perenlikeur van te maken (Fox). Het niet voorziene en ongekende succes van de Fox heeft ertoe geleid dat onze eigen oogst niet meer volstaat en we peren moeten aankopen bij collega-fruittelers. Hetzelfde geldt voor de appelen, waar de Cox van gemaakt wordt. Onze rum komt uit de Caraïben en verrijkten we zelf met rabarber en blauwe bessen. Inmiddels is het bedrijf gegroeid: we produceren 17000 flessen per jaar, de opslag mogelijkheden zijn uitgebreid, de verpakkingslijn wordt gemoderniseerd,… Thuisverkoop is één van onze troeven. In combinatie met tuinevenementen maakt het ons product heel toegankelijk voor de verbruiker. Sinds 2022 hebben we een nieuw proeflokaal en belevingsruimte die onze klanten nog meer in extase brengen…

Wat we doen

Alles begon met een brainstorm in 2017 in een kleine kantoorunit op de Bloempothoeve. Het idee om van natuurlijke, verse producten gin te maken, is ontstaan in de nasleep van het TV-Programma Het Goede Leven. De geuren en aroma’s van de moestuinen uit het programma, hadden iets magisch, doch was het op geen enkele manier vast te leggen. Op foto-en beeldmateriaal na, was de zintuiglijke beleving nauwelijks te bewaren. Met een minimum aan kennis over distilleren, tincturen,… groeide er een idee om het totaalaroma van een moestuin vast te leggen in alcohol. Gin was in die periode aan zijn opmars bezig én bovendien zeer geschikt als databank voor smaken en geuren. Omdat het belangrijk was om een ‘zomerse’ sfeer te creëren, werd besloten de focus te leggen op eetbare bloemen, kruiden en fruit.

Waar we voor staan

We staan voor eerlijke en heerlijke artisanale producten. Het korte keten principe wordt zeer hoog in het vaandel gedragen. Zowat àlle ingredienten worden op ons eigen bedrijf geteeld en verwerkt. Onze slogan is ‘Farm to Pleasure’. Hierbij willen we benadrukken dat landbouwbedrijven niet noodzakelijk beperkt zijn tot het produceren en verkopen van melk, boter of groenten. We staan voor artisanale producten die ondertussen al tot heinde en ver bekend zijn. Zo zijn we onlangs begonnen met export naar China.

Wat je zeker niet mag missen

Breng een bezoek aan onze boomgaarden, bloemenvelden en lavendelvelden. Daarnaast zullen er doorheen de dag voortdurend workshops distilleren gegeven worden. Alle dranken kunnen ter plekke gedegusteerd en geconsumeerd worden. Uiteraard is onze winkel de hele dag open en schenken we aandacht aan de kleintjes door een spingkasteel en andere speeltuigen te installeren.

Wist je dat

… Bart Verlest naast CEO van de Garden Gin Company, ook bekend is als groenjournalist? Hij schreef reeds diverse tuinboeken, verschijnt doorheen heel Vlaanderen ten tonele met tuinlezingen en duikt sporadisch op in TV-programma’s.

Extra info

Wij zijn nog op zoek naar partners om onze producten te verspreiden.

Ontdek andere bedrijven in deze regio

Technische Uitvoeringsdienst

Deinze
Fysiek bezoek

De Meyer NV

Temse
Ontwerpen, bouwen, installeren en onderhouden van ...
Fysiek bezoek

Hoveniersgebroeders

Gavere
Tuinen, groen & natuurlijk water, dat ...
Fysiek bezoek

Pauwels Veranda’s, Ramen en Deuren

Ninove
Veranda's, ramen en deuren van topkwaliteit, ...
Fysiek bezoek

Dymotec

Olen
Wij zijn een ervaren partner voor ...
Digitaal bezoek

Quatra NV

Lokeren
Ontdek bij Quatra wat er gebeurt ...
Fysiek bezoek

Pacapime

Halle
Pacapime is een familiaal Belgisch bedrijf, ...
Fysiek bezoek

M-accent

Eeklo
Bezoek M-accent om te zien hoe ...
Fysiek bezoek

Ecoflora

Halle
Voor ecologisch groen, moet je bij ...
Fysiek bezoek

Govi

Drongen
We zijn actief in de sector ...
Digitaal bezoek
Bedrijfsvideo

Fuji Oil Europe

Gent
Fuji Oil Europe, onderdeel van de ...
Digitaal bezoek
Bedrijfsvideo

bpost

Brussel
De postbode aan je deur, het ...
Digitaal bezoek

CHRISTEYNS NV

Gent
Bij Christeyns zijn we dé specialist ...
Digitaal bezoek

Weir Minerals

Nederweert
“Meer dan 150 jaar innovatie: Wij ...
Digitaal bezoek

BD Benelux

Erembodegem
BD Benelux telt ruim 1000 medewerkers ...
Digitaal bezoek
Bedrijfsvideo

Tereos Starch & Sweeteners Belgium

Aalst
Tereos biedt een duurzaam antwoord op ...
Digitaal bezoek

Fujirebio Europe

Gent
Een bewezen pionier en partner voor ...
Digitaal bezoek

ArcelorMittal Gent

Gent
ArcelorMittal Belgium behoort tot de ArcelorMittal-groep, ...
Fysiek bezoek

KU Leuven – Gent, industrieel ingenieur

Gent
Op de Gentse campus van KU ...
Fysiek bezoek

De Klok NV

Serskamp
De Klok, specialist in Advokaat - ...
Fysiek bezoek

Murprotec Vochtbestrijding Gentbrugge

Gentbrugge
Murprotec, specialist in vochtbestrijding: opstijgend vocht, ...
Fysiek bezoek