Rijtak
Wat valt er te beleven?
Fysieke Deelname
Springkasteel
We voorzien een springkasteel voor extra plezier.Hapje & drankje
Geniet van een hapje en een drankje tijdens een bezoek aan ons bedrijf.Bedrijfsvideo
Je kan via de knop hieronder, wanneer je maar wilt, 365 dagen lang vanuit je zetel het bedrijf bezoeken via hun bedrijfsvideo.Waar?
Ons adres
Duffelstraat 62A, 2860 Sint-Katelijne-WaverExtra?
Contactgegevens
Je hoeft niet te reserveren.
Hun deelname
Rijtak neemt zowel fysiek deel op zondag 6 oktober 2024, als 365 dagen digitaal met een bedrijfsvideo.
Wie we zijn
Rijtak is al vier generaties een tuinbouwbedrijf; er worden groenten onder glas geteeld nl tomaten en paprika. Jannes, de zoon van Mark Vertommen en Mia De Vos, bestuurders van Rijtak bv heeft bij Thomas More hogere school in Geel, de teelt van microalgen leren kennen en raakte gefascineerd. Microalgen worden immers omschreven als de superfood van de toekomst. Deze bevatten 60 tot 70% eiwitten, antioxidanten en essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen. Na wat opzoekwerk, kon hij zijn ouders overtuigen om een proefinstallatie aan te kopen en enkele kweken op te starten. Een jaar later was het tijd om dit project serieus aan te pakken en te investeren in een voedselveilige installatie, degelijk oogst- en verwerkingsapparatuur en de nodige ruimtes om de microalgen op een voedselveilige manier te oogsten en te drogen. November 2023 had Rijtak dan de eerste gevriesdroogde Spirulina klaar voor menselijke consumptie. Dit is een groen poeder dat kan toegevoegd worden aan gerechten voor de dagelijkse consumptie. Daar de consument meer de vraag stelt naar een tablet Spirulina als voedingssupplement, hebben we de procedure opgestart om capsules te produceren, zodat het makkelijker wordt om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid in te nemen. Door de ervaring op de energiemarkt, zuinig te zijn met waterverbruik en de kennis van teelten proberen wij voedsel van de toekomst op de markt te zetten. Dit op een ecologische en duurzame manier.
Wat we doen
We zetten graag onze deuren open om te tonen hoe trots we zijn op het pionierswerk van ons bedrijf, maar ook om uit te leggen met hoeveel passie we steeds omgingen met de kweek van tomaten en paprika en hoe moeilijk het wordt om door te gaan met traditionele teelten.
Waar we voor staan
Naast de traditionele groenteteelt, onderscheidt Rijtak zich van concurrenten door zijn snelle en strategische integratie van microalgen. De toewijding van het bedrijf om aan een gezonde en duurzame toekomst te werken, komt tot uiting in zijn kweekpraktijken. Met Spirulina is Rijtak pionier in de opkomende markt van de microalg. Dit is mede mogelijk gemaakt door een volle rugzak ervaring binnen de moderne tuinbouw en de hulp van vele instituten. Met de snelle lancering van de eerste producten en met ruimte om te groeien, toont Rijtak efficiëntie en innovatie om voedzame Spirulina op de markt te brengen.
Wat je zeker niet mag missen
Er gaan verschillende informatiestanden aanwezig zijn, die de nodige uitleg verschaffen over het kweken en verwerken van Spirulina, maar ook in het kort de teelt van tomaten en paprika toelichten. Er wordt een gezellige bar opgebouwd waar cocktails en mocktails geshaked worden met spirulina, een plaatselijke micro-brouwerij zijn bieren verkoopt. Er worden verschillende proevertjes aangeboden, recepten vrij te verkrijgen. Springkasteel is zeker aanwezig.
Wist je dat
… spirulina een eeuwenoude alg is die alle eigenschappen bezit om je energie te boosten?
Extra informatie
Ons bedrijf is gelegen in een druk bebouwd tuinbouwgebied. We voorzien zoveel mogelijk parking, dichtbij maar ook verder weg met indien nodig een taxidienst, maar we vragen om respect te tonen voor al onze buren. Neem zoveel mogelijk de fiets of zoek een parking iets verder weg van het bedrijf.