Home Alle deelnemende bedrijven Universitair Ziekenhuis Antwerpen

Universitair Ziekenhuis Antwerpen

Fysiek bezoek
Talen: nederlandstalig
Rolstoeltoegankelijkheid: volledig

Wat valt er te beleven?

Stay tuned

Kijk af en toe eens naar deze pagina voor meer info over het programma op zondag 6 oktober 2024 bij Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Waar?

Ons adres

Drie Eikenstraat 655, 2650 Edegem

Extra?

Contactgegevens

www.uza.be

Je hoeft niet te reserveren.

Wie we zijn

Het UZA is een universitair centrum voor topklinische en klantvriendelijke patiëntenzorg, hoogwaardige academische opleiding en grensverleggend wetenschappelijk onderzoek met een belangrijke internationale dimensie. Het UZA telt 593 erkende hospitaalbedden op 26 verpleegeenheden. Jaarlijks overnachten hier zo’n 30.000 patiënten en verblijven er zo’n 50.000 patiënten in ons daghospitaal. Er zijn 41 hooggespecialiseerde medische diensten waar elk jaar meer dan 800.000 patiënten op raadpleging komen. In het UZA werken zo’n 4000 medewerkers, waaronder 642 artsen.

ONZE KERNTAKEN: Als universitaire speler hebben we drie kerntaken: zorg, opleiding en onderzoek. Vanuit deze taken nemen we onze rol op om een concrete bijdrage te leveren aan relevante maatschappelijke gezondheidsuitdagingen.

Zorg: Het UZA is een referentiecentrum voor supraregionale zorg voor patiënten met een complexe zorgnood. Onze gespecialiseerde artsen en zorgverleners zijn toonaangevend in hun domein, en omringen elke patiënt met een persoonlijke aanpak en innovatieve technieken en behandelingen. Elke stap binnen het zorgtraject van de patiënt is wetenschappelijk onderbouwd (evidence-based). We zetten de kracht in van het digitale tijdperk, verlaten onze ziekenhuismuren en slaan samen met de patiënt de handen ineen.

Onderzoek: Om elke patiënt de beste medische zorg te bieden, investeert UZA continu in de groei van haar onderzoekspijler. Een hechte research community van onderzoekers, patiënten, studieverpleegkundigen, datamanagers, biobankers, biostatistici, juridische experten en nog vele anderen zet zich dagelijks in om te blijven innoveren en nieuwe inzichten, technieken en therapieën snel tot bij de patiënt te brengen. Wetenschappelijk onderzoek is de opdracht waarmee we ons als universitair ziekenhuis onderscheiden van algemene ziekenhuizen.

Opleiding: Opleiding zit in onze genen. De plannen voor het UZA werden immers uitgetekend nadat de UIA in 1972 met een doctoraatsopleiding startte en er een opleidingscentrum voor jonge artsen nodig was. Zo’n 40 jaar nadat de eerste artsen hun opleiding in het UZA genoten, zijn we trots op het opleidingsnetwerk dat zich tot ver buiten de provinciegrenzen heeft ontwikkeld. Samen vormen we de specialisten, verpleeg- en zorgkundigen, paramedici en administratieve krachten van morgen – en stomen we het zorglandschap klaar voor nieuwe maatschappelijke evoluties, met oog voor innovatie en samenwerking.

Wat we doen

WAAR WILLEN WE ACTIEF ZIJN?

Medisch aanbod: excellente zorg UZA/UAntwerpen engageren zich om een voortrekkersrol op te nemen binnen het supraregionale zorgaanbod door universitair kwalitatief hoogtechnologische zorg aan te bieden. Doelstellingen: – UZA als referentiecentrum voor supraregionale zorg voor patiënten met een complexe zorgnood. – Evidence-based medicine: wetenschappelijke onderbouwing van elke stap binnen de patient journey – Faciliteren van innovatieve zorgprogramma’s en zorgmodellen in samenwerking met alle actoren in het innovatief zorgecosysteem

Onderwijs en opleiding: Het opleiden van artsen, verpleegkundigen en paramedici in samenwerking met alle actoren binnen de Antwerp Health Harbour is een tweede kerntaak waarop UZA/UAntwerpen zich samen toeleggen. Doelstellingen: – Verzekeren van hoogkwalitatieve stage- en opleidingsmogelijkheden – Opzet van samenwerkingsprotocollen binnen de faculteit FGGW, met andere faculteiten van de UAntwerpen en andere onderwijsinstellingen (bijv. andere universiteiten, hogescholen, instituten) – Stimuleren van ondernemerschap doorheen de hele organisatie Onderzoek en valorisatie UZA/UAntwerpen richten zich als academische spelers op het uitvoeren van fundamenteel, translationeel en klinisch onderzoek. Hierbij wil men maximaal de resultaten vanuit wetenschappelijk onderzoek valoriseren binnen het innovatieve zorgecosysteem om zo de kwaliteit van zorg voor de patiënt continu te optimaliseren. Doelstellingen: – Uitvoeren van fundamenteel, translationeel en klinisch onderzoek: maximaal inzetten op vertaling van wetenschappelijke resultaten naar klinische toepassingen. – Samenwerking op vlak van wetenschappelijk onderzoek (bv. facultaire leerstoelen rond specifieke wetenschappelijke thema’s). – Valoriseren van het onderzoek binnen het zorgecosysteem door samenwerking met de verschillende actoren maximaal te stimuleren. Enerzijds wordt onderzoek gedreven door thema’s relevant voor het zorgecosysteem. Anderzijds zullen de resultaten uit het onderzoek verder het zorgecosysteem transformeren.

Bijdrage aan maatschappelijke gezondheidsvraagstukken: Bij het uitvoeren van hun kerntaken, willen UZA/UAntwerpen steeds een impact leveren op heersende maatschappelijke thema’s die het gezondheidslandschap in de regio mee zullen transformeren in te toekomst: luchtkwaliteit, kansen voor kinderen, middelengebruik en verslavingsproblematiek, slachtoffers vanuit het verkeer en de haven. Samenwerking met de actoren binnen het innovatief zorgecosysteem is essentieel om een meerwaarde te creëren voor de maatschappij en een antwoord te bieden op complexe maatschappelijke gezondheidsvraagstukken.

Waar we voor staan

De toekomstvisie van UZA/ UAntwerpen is gericht op samenwerking met alle partners binnen het zorgecosysteem.​ Het kerndoel is samen ervoor zorgen dat patiënten, studenten, onderzoekers en verwijzers steeds bij ons terecht kunnen voor excellente zorg, opleiding en onderzoek. Als academische spelers engageren UZA/UAntwerpen zich om zorg voor de complexe patiënt te ontwikkelen en aan te bieden vanuit een holistische visie op gezondheid. Door daarnaast ook hoogkwalitatieve opleiding- en onderzoeksmogelijkheden te voorzien voor studenten, onderzoekers en andere actoren blijft de continuïteit van zorg gegarandeerd.

Langetermijnambitie: Het UZA en UAntwerpen willen een voortrekkersrol spelen in de uitbouw van de Antwerp Health Harbour – een performant innovatief zorgecosysteem in de regio Antwerpen dat complexe maatschappelijke gezondheidsvraagstukken succesvol aanpakt op basis van een doorgedreven samenwerking tussen de verschillende actoren. Binnen het innovatief zorgecosysteem bestaat een nauwe samenwerking tussen alle medische en niet-medische actoren binnen het ziekenhuis en de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen (FGGW) van de Universiteit Antwerpen, samenwerking binnen het ziekenhuisnetwerk Helix, samenwerking met alle zorg en welzijnsactoren in de regio Antwerpen en samenwerking met alle spelers direct en indirect verbonden aan de Antwerp Health Harbour. Het UZA/UAntwerpen willen als belangrijke werkgevers in de regio ook een attractieve, stimulerende en veilige werkomgeving realiseren waarin alle medewerkers hun talenten maximaal kunnen ontplooien. Onze kernwaarden als een kompas

  • Op wetenschap gebaseerde innovatie: UZA/UAntwerpen stimuleren innovatie in al hun kerntaken en activiteiten
  • Holistische aanpak: De organisaties hebben in hun werking oog voor zowel de fysieke als mentale, sociale en spirituele dimensie van gezondheid.
  • Samenwerking: UZA/UAntwerpen werken samen met huidige en toekomstige partners op nationaal en internationaal vlak
  • Inclusie: De organisaties bevorderen een inclusieve omgeving voor patiënten en medewerkers en omarmen diversiteit in alle vormen
  • Duurzaamheid: UZA/UAntwerpen streven naar duurzaamheid op vlak van gezondheid, medewerkers, materiaal, milieu en financiën
  • Integriteit: De organisaties engageren zich om steeds ethisch te handelen in elke beleidskeuze

Openstaande vacatures

Universitair Ziekenhuis Antwerpen heeft ook een aantal openstaande vacatures.
Benieuwd naar meer informatie? Ontdek ze hieronder.

Ontdek ze hier

Ontdek andere bedrijven in deze regio

Belven

Mechelen
Belven zorgt voor de juiste afsluiters ...
Fysiek bezoek

Trescal NV

Wommelgem
Topoplossingen op gebied van kalibratie, testen, ...
Fysiek bezoek
In hotspot Sint-Katelijne-Waver

Industriezone Veiling Zuid – POM Antwerpen

Sint-Katelijne-Waver
Veiling Zuid, een nieuwe bedrijfsontwikkeling met ...
Fysiek bezoek
In hotspot Sint-Katelijne-Waver

BVL

Sint-Katelijne-Waver
Ontdek hoe een koelinstallatie, warmtepomp, airco ...
Fysiek bezoek
In hotspot Sint-Katelijne-Waver

Rijtak

Sint-Katelijne-Waver
Traditionele groenteteelt én snelle en strategische ...
Fysiek bezoek

Liberty Ranch

Kalmthout
Where freedom meets passion, paarden die ...
Fysiek bezoek

Stikr

Puurs
Voor grafisch design, beletteringen, werkkledij moet ...
Fysiek bezoek
In hotspot Geel – Meerhout

Horemans Keukens Meubelen

Geel
Jouw keuken is in goede handen ...
Fysiek bezoek

PostNL Pakketten België

Willebroek
PostNL Pakketten België is actief in ...
Fysiek bezoek
In hotspot Geel – Meerhout

BCTN

Meerhout
BCTN is een toonaangevend speler in ...
Fysiek bezoek

A-Kwadraat Hoogstraten

Hoogstraten
A-Kwadraat is een maatwerkbedrijf dat zich ...
Fysiek bezoek

A-Kwadraat Gierle

Gierle
A-Kwadraat is een maatwerkbedrijf dat zich ...
Fysiek bezoek

A-Kwadraat Turnhout

Turnhout
A-Kwadraat is een maatwerkbedrijf, dat zich ...
Fysiek bezoek
In hotspot Sint-Katelijne-Waver

Sport en recreatiecomplex Heiveld

Sint-Katelijne-Waver
Sport, recreatie en plezier voor het ...
Fysiek bezoek

VDAB

Herentals
VDAB is de terwerkstellingsdienst van Vlaanderen.
Fysiek bezoek
In hotspot Geel – Meerhout

Houtbedrijf Lavrijsen

Geel
Houtbedrijf Lavrijsen is gespecialiseerd in hout ...
Fysiek bezoek
In hotspot Geel – Meerhout

Easy Systems

Geel
Easy Systems is uw all-in one ...
Fysiek bezoek
In hotspot Geel – Meerhout

Onstream Pipeline Solutions

Meerhout
De indiensthouding van jouw leidingsystemen, daarvoor ...
Fysiek bezoek
In hotspot Sint-Katelijne-Waver

A. De Witte Group

Sint-Katelijne-Waver
Ontdek de verschillende merken waarover Group ...
Fysiek bezoek

Grond

Kontich
Een unieke combinatie van natuur, rust ...
Fysiek bezoek

Ondernemershuis Mechelen – Oh!

Mechelen
Het Ondernemershuis in Mechelen, een ontmoetingsplaats ...
Fysiek bezoek
In hotspot Sint-Katelijne-Waver

J & A

Sint-Katelijne-Waver
J&A werken samen aan unieke zetels ...
Fysiek bezoek
In hotspot Geel – Meerhout

Cultuurcentrum de Werft

Geel
Sta zelf eens op het podium ...
Fysiek bezoek

Familiehulp

Brussel
Word één van onze 13 000 ...
Digitaal bezoek
In hotspot Geel – Meerhout

Narviflex – Narviplastx – Rindus

Geel
Narviflex dient de industrie met transportbanden ...
Fysiek bezoek

Dymotec

Olen
Wij zijn een ervaren partner voor ...
Digitaal bezoek

Global Port Training

Antwerpen
Global Port Training is gespecialiseerd in ...
Fysiek bezoek

bpost

Brussel
De postbode aan je deur, het ...
Digitaal bezoek

Carolus Reizen

Mol
Al 35 jaar ben je bij ...
Digitaal bezoek
Bedrijfsvideo

Aquafin

Aartselaar
Aquafin verbindt mensen met mensen met ...
Digitaal bezoek

Weir Minerals

Nederweert
“Meer dan 150 jaar innovatie: Wij ...
Digitaal bezoek

Atlas Copco Rental

Boom
Atlas Copco Rental is een internationale ...
Digitaal bezoek

Atlas Copco Airpower

Wilrijk, Antwerpen
Bij Atlas Copco Airpower in Wilrijk ...
Digitaal bezoek

Geninc – Direct Sales Marketing

Antwerpen
Direct Sales Marketing is onderdeel van ...
Fysiek bezoek

Sterkstokers distilleries

Sint-Lenaarts
Sterkstokers is een toonaangevende stokerij in ...
Fysiek bezoek